Bitcoin kritik eşiğin üzerinde

Kripto varlıklar piyasalarda risk iştahının artmasıyla yükseldi. Lider kripto para Bitcoin 18 bin dolarlık kritik eşiği aştı.

Bitcoin kritik eşiğin üzerinde
Bitcoin kritik eşiğin üzerinde
GİRİŞ 12.01.2023 13:06 GÜNCELLEME 12.01.2023 13:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kripto piyasasında Bitcoin önderliğinde yükseliş sürüyor. Geçtiğimiz günlerde 17 bin doları aşan Bitcoin, bugün bir başka kritik seviyeyi daha kırdı.

ABD’de enflasyonun yavaşlayacağı ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışlarında sona yaklaşıldığına yönelik beklentiler piyasadaki risk iştahını artırdı. Bu da riskli varlıklar olarak görülen borsa ve kriptoların yükselmesine sebep oldu.

Bu gelişmelerle birlikte dün New York borsasında S&P 500 endeksi yüzde 1,28, Nasdaq endeksi yüzde 1,76 ve Dow Jones endeksi yüzde 0,80 yükseldi.

KRİPTO PİYASASINDA SON DURUM

Son 24 saatte yüzde 4,6 yükselen lider kripto para, aralık ortasından bu yana ilk kez 18 bin doların üzerine tırmanarak 18 bin 250 doları gördü. Son 1 haftada Bitcoin yüzde 8, Ethereum ise yüzde 11,5 değer kazandı.

Bitcoin sabah saatlerinde 18 bin 130 seviyesinde hareket ederken Ethereum da yüzde 5 değer kazanarak 1400 dolara kadar yükseldi. Ripple yüzde 4 artışla 0,373 dolar, Cardano (ADA) yüzde 3 artışla 0,324 dolar, Dogecoin yüzde 2,7 artışla 0,079 dolardan işlem gördü.

ENFLASYON VERİLERİ YAKINDAN İZLENECEK

Piyasalar ayrıca bugünkü enflasyon verilerini yakından izleyecek. Bu veriler, Fed’in enflasyonla mücadelede attığı şahin adımların etkilerinin görülmesi açısından da önem taşıyor. Kasımda yıllık enflasyon yüzde 7,1 olarak açıklanmıştı. Piyasa enflasyonun aralıkta yüzde 6,5’e gerilemesini bekliyor.

Enflasyonun beklentilerden sapması durumunda varlık fiyatlarında oynaklığın artacağı tahmin edilirken, gelecek dönem para politikasına ilişkin beklentilerin de bugünkü enflasyon verileriyle yeniden şekillenmesi bekleniyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    kemal borsamıza açık maniplasyon yaptrdı 2. Bilgi Bazlı Piyasa Dolandırıcılığı (6362 sayılı SPKn md. 107/2) 6362 sayılı SPKn'nun 107 nci maddesinin ikinci fıkrasında (107/2), aynı maddenin birinci fıkrasında öngörülen işlem bazlı piyasa dolandırıcılığına paralel olarak, sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerini ve yatırımcıların kararlarını etkileyebilecek bilgiye.. Bu düzenleme uyarınca, "sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkilemek amacıyla yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi veren, söylenti çıkaran, haber veren, yorum yapan veya rapor hazırlayan ya da bunları yayan ve bu suretle menfaat sağlayan"...
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    CHPKK kemal borsa balon hisseler balon dedi 1 ay sonra chpkk işbank ve tusiadçı patronlar %30 batırdı borsamızı. dolara faize yatırmadık kazancımızı yerli şirketlerimizin karına ortak olalım dedik ama chpkk itleri borsayı batırdı kemal hakkında suç duyurusu yapılmalı yoksa hükümete yüksek borsa tepkisi gelecek. dün cimere yazdım akparti merkezi aradım spk aradım bu hırsızları bulun dedim 5 milyon ky seçimde sandıkta tepki koyacak dedim görecez bakalım.
    Cevapla