Bakan Kurum "Ekonomimize kazandırıyoruz" dedi ve duyurdu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Atıl durumda, tarıma elverişsiz 300 milyon metrekare hazine arazisini ekonomimize kazandırıyoruz." dedi.

GİRİŞ 12.01.2023 11:58 GÜNCELLEME 12.01.2023 14:37
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Bakan Kurum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hem çevre dostu hem ekonomik. Atıl durumda, tarıma elverişsiz 300 milyon metrekare hazine arazisini ekonomimize kazandırıyoruz. Bu arazilere rüzgar ve güneş enerjisi santralleri kurulacak. Böylelikle 20 bin megavat yenilenebilir enerji üretimi sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre de uygulamadan mesken ve aydınlatma abone grubunda yer alanlar hariç, kendi ihtiyaç duydukları elektriği üretmek amacıyla maden veya jeotermal işletme ruhsat sahipleri, sanayiciler, kamu ve özel hizmetler sektöründe yer alan kişiler ve tarımsal faaliyetlerde bulunan kişiler yararlanabilecek. Hazine taşınmazları üzerinde lisanssız elektrik üretimi yapılması amacıyla tesis edilecek irtifak hakkı ve kullanma iznine ilişkin ihaleler, 2886 sayılı 'Devlet İhale Kanunu' uyarınca taşınmazın rayiç bedelinin yüzde 1'i üzerinden açık arttırma ile belirlenecek.

 

 

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 15
  • cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    bir firmanın tüm ülkede bulunan binalarına ve tesislerine kuracagı ges tüm tüketiminden mahsuplaşmalı ,7 tesisten 1000 birim tüketim varsa 1000 üretim izni verilmeli
    Cevapla
  • ibrahim sarı 1 yıl önce Şikayet Et
    hedef KIZILELMA
    Cevapla
  • Atam Abdulhamid 1 yıl önce Şikayet Et
    Oy verdiğin belediyeler neler satmış bi bak önce ayrıca satılmıyor. Üzerinden elde edilecek enerjiyle yurtdışına dolar gitmeyecek az biraz okuma fikir sahibi olma yetisi kafi.
    Cevapla
  • Sahici 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş araziyi tarım olarak değerlendirin. Güneş enerji sistemlerini çatılarda değerlendirin.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkede tarıma elverişsiz atıl arazileri tarıma elverişli hale getirmek yerine satınca ekonomiye mi kazandırmış oluyoruz? Sata sata bitiremediniz bitirseniz de dımdızlak kalıp rahatlasak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle