Dünyanın en iyi restoranı kepenk indiriyor

Dünyanın en iyi restoranı seçilen Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki 'Noma' 2024 yılı sonunda müşterilerine kapılarını kapatmaya hazırlanıyor.

Dünyanın en iyi restoranı kepenk indiriyor
Dünyanın en iyi restoranı kepenk indiriyor
GİRİŞ 09.01.2023 16:52 GÜNCELLEME 09.01.2023 16:52

New York Times'ta yer alan habere göre yaklaşık 20 yıl önce Kopenhag'ta açılan ve kişi başı menüleri en az 500 dolar olan Noma kepenk indiriyor.

Yüksek standartları ve yüksek fiyatlarıyla ünlenen restoran artık tam zamanlı bir 'gıda labaratuvarı'na dönüşecek.

Michelin yıldızlı restoranın şefi olan ve çağın en etkili şefi olarak nitelendirilen René Redzepi, bir yandan yüksek kaliteli ürün üretirken 100 personel çalıştırmanın ve aynı anda fiyatları piyasanın kaldırabileceği ölçüde tutmanın uygulanabilir olmadığını söyledi. Ünlü şef, restoranın 2024'ün sonunda kapatılacağını ve e-ticaret için sadece yeni gıdaların üretileceği tam zamanlı bir labaratuvara dönüştürüleceğini söyledi.

Öğlen yemeği için sebze menüsünün kişi başına yaklaşık 700 dolar civarında olduğu restoran Haziran ayında yaklaşık 5 yılda ilk kez zarar açıklamıştı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.