İşte Selçuk Bayraktar'ın üzerinde çalıştığı 'Uzay Otobüsü'

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, katıldığı televizyon programında Fergani uzay girişimi hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 05.01.2023 09:23 GÜNCELLEME 05.01.2023 10:38
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

Baykar Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar'ın Baykar iştiraki ulan Fergani Uzay girişimi hakkında yaptığı açıklamalar büyük merak uyandırdı.

HEDEF YÖRÜNGE TAKIM UYDULARI

Selçuk Bayraktar, “Uzayla alakalı girişimimizi yaklaşık bir senedir konuşuluyordu 5-6 ay kadar önce kurduk. Orada da bir Baykar hikayesi çıkacak. İki sene içinde bir uydu fırlatma hedefimiz var ama takım uydusu olduğundan onlarca, yüzlerce fırlatmak gerekebilir.

Hedefimiz alçak yörünge takım uydularıyla haberleşme, küresel konumlama sistemi geliştirmek ve bunun yanında yörünge transfer araçları geliştirmek. Bunlar 5, 10, 15 yıllık hedefler. Herhangi bir devlet desteği olmadan tamamen kendi öz kaynaklarımızla yürüttüğümüz bir proje.
” dedi.

SPACE TUG PLANI

TEKNOFEST 2022 kapsamında düzenlenen festival alanında yayına katılan Selçuk Bayraktar; u uyduların alçak dünya yörüngesinde sürü halinde olacağına ise atıfta bulunmuştu. Uzay alanındaki projelerini tanıtmaya devam eden Selçuk Bayraktar; fırlatma teknolojilerindeki paradigma değişimlerini anlatarak bu konu da maliyetlerin önemli ölçü de düştüğünü fakat fırlatma sonrası uyduları görev yörüngesine çıkartmakta olan sistemlerde bir boşluğun olduğunu belirtmişti. Bu kapsamda Space Tug (Uzay Kamyonu – Uzay Otobüsü) üzerine bir çalışmalarının olduğunu ve bu sistemi yapmayı hedeflediklerini söylemişti.

Fergani'nin uzay çalışmaları hakkında bir detay ise SAHA Expo'da gerçekleştirilen bir sunumda ortaya çıkmıştı. Türkiye'nin ay misyonu için özgün ve milli hibrit motor geliştiren Delta V'nin sunumunda Fergani'nin uzaya göndermeyi planladığı Yörünge Transfer Aracı'na (TYA) ilişkin bazı bilgiler ve görsel yer almıştı.

DÜNYADA İHTİYAÇ DUYULAN SİSTEM

Sunumda, Yörünge Transfer Araçları'nın dünyada ihtiyaç duyulan sistemler olduğuna dikkat çekilirken; motor olarak yine Delta V'nin hibrit teknolojisinin kullanılması planlanıyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 93
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Aya gidip ordan parsellemek lazım şimdiden
    Cevapla
  • Osmanlı torunları 1 yıl önce Şikayet Et
    Süper bir fikir, ALLAH cc ,yolunuzu açık eylesin. Ne kadar ,projeleriniz varsa , inşallah gerçekleştirmeyi nasip etsin.
    Cevapla
  • Necdet ARSLAN 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH yolunuzu açık etsin
    Cevapla
  • Veysel 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Pamukkale turizm gibi olmasın gidiyoruz yolda motor arıza yapıyor koltuklar desen gece yolculuğunda yatma pozisyonuna geçmiyor yine arızalı, aracın motorundan gelen traktör sesi, tekerlerin ya da aks şanzuman takımının balans eksikliğinden kaynaklanan sallantı. Bunlarla karşılaşılmayacaksa ne güzel. Pamukkaleye selamlar bu arada.
    Cevapla
  • mike 1 yıl önce Şikayet Et
    adamlar uzaydan bahsediyor sen otobusten. NE KULLANIYORSUN BANADA TAVSIYE ET. UTANMAMAK ELDEDEGIL. YASIN 3-5 yas zahirimce
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcın olsun Selçuk Reis....
    Cevapla
  • Aaa 1 yıl önce Şikayet Et
    Elhamulillah SubhanAllah MashaAllah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle