Milyonların beklediği emekli ve memur maaşları için teklif TBMM'de! 5500 detayı...

AK Parti, memur ve emekliye yüzde 30 zam ve emekli maaşının alt sınırını 5500 TL yapan düzenlemeleri de içeren yasa teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

GİRİŞ 04.01.2023 20:54 GÜNCELLEME 05.01.2023 10:03
Bu Habere 232 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: AK Parti, emekli maaşının alt sınırını 5 bin 500 TL yapan düzenlemeleri de içeren yasa teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

ERDOĞAN ZAM ORANINI YÜZDE 30'A ARTIRMIŞTI
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün AK Parti Grup Toplantısından yaptığı açıklamada memur ve emekli zammının yüzde 25'ten yüzde 30'a çıkarıldığını duyurmuştu.

Erdoğan açıklamasında, "Dün ve bugün yürütülen çalışmalar sonunda başka bazı alanlarda fedakarlık yaparak memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30 oranına kadar çıkartabileceğimiz imkanlar sağladık. Böylece buradan memurlarımıza ve tüm emeklilerimize 2023 yılı ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdesini veriyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 232
  • kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin verdi. Bilgin, esnafın sorunlarına değinirken, 4b "Prim gün sayısındaki farklılık ciddi bir sorun. Bunu eşitlememiz lazım. Bunu eşitleyecek bir düzenlemeyi yapacağımızı size söyleyeyim" demişti. Bu konu Eyt taslağında olup Eşitlik sağlanacakmı ?
    Cevapla
  • EMEKLİ MADURU 1 yıl önce Şikayet Et
    şimdi eyt den önce emekli olanlar, 10 yıl fazladan çalışanlar, 10 yıl önce emekli olsaydı , 10 yıldır emekli maaşı alıyor olacaktı. bu kayıp nasıl telefi edilecek. bu bedeli ödeyenlere ilave iyileştirmeler yapılması gerekmez mi. Yani sadece bu bedeli 10 yıldır 1970-1975 kuşağımı ödemeliydi. yazık yahu yazık . 10 yılım nerede kim ödeyecek.
    Cevapla
  • 65 emekli olacak 1 yıl önce Şikayet Et
    60 65 yaşında emekli olacaklar ne olacak. Ona da çözüm bulunmalı.
    Cevapla
  • muammer 1 yıl önce Şikayet Et
    ecevitten iste
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha iyisini bulursan haber ver.Sonra elindekindende olmayasın.
    Cevapla
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Memur ve emekli zammı çok zayıf kaldı, seçimlerde bunun bir sonucu olacaktır. Özel sektörden %54 iste kendin %30 ver yanlış iler yapıyor hükümet EYT ile aldığı rüzgar bu olayla söndü. Memurların çoğundan oy alamaz bence. 2015 de en düşük memur maaşı 2200 iken asgari ücret 1000 tl idi, memurun en az 1 maaş kaybı var aylıkta.
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Tam aksine memur kayıp yaşamadı, asgari ücretli ile arasındaki uçurum makul bir seviyeye denk getirildi. Kimse memur maaşından kısarak bunu yapmadı tam aksine asgari ücrete ekstra zam ile bu fark kapatıldı.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu hükümet sizi nezaman ve nasıl doyuracak merak ediyorum.neden buda yeter şimdilik diyemiyorsunuz.
    Cevapla
  • C.A 1 yıl önce Şikayet Et
    Şefleri 3600 noktasında devre dışı bırakmıştır. Adaletli bir maaş artışı olmamıştır. kamu şefleri itibarı yerle bir edilmiştir. Önemli değil hakkımızı helal etmiyor, dört gözle seçimi bekliyoruz.
    Cevapla
  • muzafer ipek 1 yıl önce Şikayet Et
    3600 koruma güvenlik amirleri unutuldumu bizlerde 2 saat esaslı çalışan silahlı personeliz aynı zamanda da birinçi siçil amiriyiz derecemiz 1/4 yüksek okul mezunuyuz bizlerin durdmu ne oldu saygılarımızla iletilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle