Emekli olacak memurlara uyarı: O tarihi bekleyin

Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla memurların alacağı maaş zammı belli oldu. Refah payı hariç memur ve memur emeklileri yüzde 16,47 oranında zam alacak. Yeni yıl ile beraber emeklilik hazırlığında olan memurlar için ise kritik bir 3600 ek gösterge detayı bulunuyor.

GİRİŞ 03.01.2023 13:12 GÜNCELLEME 03.01.2023 16:07
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Memur, memur emeklisi, SKK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı maaş zammı, TÜİK'in açıkladığı Aralık ayı enflasyonu ile belli oldu. Buna göre memur ve memur emeklileri 16,47 oranında zam alacak. Bu rakamın üzerine ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak bir refah payı ile yüzde 25'e yükseldi. 

EMEKLİ OLACAKLARA UYARI: 15 OCAK'I BEKLEYİN

Ayrıca emekli olacak memurlar için ise kritik bir tarih bulunuyor. 3600 ek gösterge 15 Ocak 2023 tarihinde devreye girecek. 3600 ek gösterge düzenlemesi de hesaplara ek olarak yatacak.

Bu detaydan dolayı emeklilik dilekçelerini verecek memurların 15 Ocak sonrasını beklemesi avantaj kazandıracak.

 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 76
  • Metin mert 1 yıl önce Şikayet Et
    On lisans mezunu emeklileredir 3600 ek gösterge verilmeli. Adaletli olun.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Üniversite mezunu olmakla vasıf kazanılmaz. Açıköğretim mezunu bir evrak memuru ile bir hemşire bir mi
    Cevapla
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin çalışmış olduğun kurumun çalışan sayısı kaç ki sizene kadar oy potansiyeli varsa o kadar ek gösterge önemli olan seçim zamanı ne gelecek gerisi hikaye
    Cevapla
  • Maliyeci emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Her meslek kendine gore kutsaldir.ben devlete para toplarim.hastaya yardimci olursun.birisi egitir.birisi korur.onemli olxn girevi kutsal saymaktir.1/4 dusmus tum memurlar 3600 hak ediyor.nasil 2 yillik on lisans mezunu imam polis hemsire aliyorsa.memurda alabilir.adaletli olmak budur.
    Cevapla
  • Cevap 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan. Bir doymadınız gitti. Sana mı kaldı. Üniversite muzunu akademik kişileri eleştirmek. Kıskançlık ve hasetlik edeceğine, sende oku kendini geliştir. Senin okumaya anla alakalı değil, zihniyetini değiştirmenin tavsiye ederim.
    Cevapla
  • Mesut 1 yıl önce Şikayet Et
    Açıköğretimi niye küçümsüyorsun ?? Haddini bil haddini. Evrak memurunu da küçümsüyorsun . Sen kimsin de böyle yazabiliyorsun.
    Cevapla
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    3600 gerçekten adaletsiz oldu, böyle giderse memur arasında belli mesleklere yönelik bir işleyiş olacak
    Cevapla
  • Doğan 35 1 yıl önce Şikayet Et
    Ek gösterge diyorsunuz tamam her kes hakkını alsın. Bağkur emekli maaşları niye çok düşük. Bagkurlular yatırdıkları para safi bağkur primidir. Bunlar vergilerini stopajlarini esnaf oldukları için kendileri ayrıca zaten ödüyorlar. Bugün bir esnaf bagkurlu en az 9000 günden emekli oluyor. ile sskdan 3600 günden emekli olan niye daha çok maaş alıyor. Bağkur da intibak yasasından niye faydalanmiyorlar?
    Cevapla
  • Vatan 37 1 yıl önce Şikayet Et
    Burada örnek gösterilen ssk 3600 ile emekli olan esnaf bağkurlu 9000 ile emekli olandan daha fazla aldığı doğru değil. Ben 2000 öncesi şartlara tabi 5200 günle emekli oldum ama henüz 2 yıl önce esnaf bağkurlu olarak emekli olan yakınım benden yüzde 25 daha fazla alıyor. Burada yanlış bilgilendirme yapmamak lazım. Örneğin varsa o kişi nereden ne tutarda bir primle emekli olmuş ona bakmak lazım.
    Cevapla
  • memleket sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Buradan memleketimin insanı için bir dua edelim de kim yürekten amin diyebilecek bir bakalım. Allahım! Şu dünya hayatında geçimliği varken yok yok diyenler için yok eyle. Varken var elhamdülillah diyenler için de afiyetle hem dünyada hem de ahirette bütün iyilikleri güzellikleri var eyle. (Amin) (Aman arkadaşlar duanın ilk kısmına dikkat edelim de ondan sonra amin diyeceksek amin diyelim:)
    Cevapla
  • Vatan 37 1 yıl önce Şikayet Et
    Yürekten Amin diyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle