Bakanı Kurum'dan paylaşım: Binlerce yıllık tarih ortaya çıktı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Erzurum'a öyle bir meydan düzenlemesi yaptık ki binlerce yıllık tarih, kültür, medeniyet birikimi ortaya çıktı. Dadaşlar diyarına çok yakıştı" ifadelerini kullandı.

Bakanı Kurum'dan paylaşım: Binlerce yıllık tarih ortaya çıktı
Bakanı Kurum'dan paylaşım: Binlerce yıllık tarih ortaya çıktı
GİRİŞ 27.12.2022 12:28 GÜNCELLEME 27.12.2022 12:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Erzurum'a yaptıkları meydan düzenlemesiyle binlerce yıllık tarih, kültür, medeniyet birikiminin ortaya çıktığını bildirdi.

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından, Erzurum'da Bakanlığın yaptığı çalışmaları anlatan video mesaj yayımladı.

Kurum mesajında, "Erzurum'a öyle bir meydan düzenlemesi yaptık ki binlerce yıllık tarih, kültür, medeniyet birikimi ortaya çıktı. Dadaşlar diyarına çok yakıştı." ifadelerini kullandı.

Video mesajda, 7 bin yıllık geçmişiyle çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Erzurum'un kent meydanında yürüttüğü çalışmalarla tarihi dokunun yeniden gün yüzüne çıkarıldığı ve şehre geniş bir meydan kazandırıldığı anlatıldı.

Erzurum'un kent meydanında yürütülen çalışmalar kapsamında 4,5 hektarlık alanda, 470 bağımsız bölümün yıkıldığı bilgisine yer verilen videoda, "Tarihi kale, restorasyon, çevre ve peyzaj düzenlemesiyle bugünkü görünümüne kavuştu. Yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, park yerleri ile insanların vakit geçirebileceği geniş bir meydan oluşturuldu. Sosyal donatı alanları ve yürüyüş yollarıyla da bu alan adeta şehrin cazibesi haline geldi. Ayrıca, vatandaşlara hizmet etmesi için kale çevresinde ticari alanlar oluşturuldu." ifadeleri kullanıldı.

Videoda, Erzurum'da yaşayan vatandaşlar da yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • arsalar 1 yıl önce Şikayet Et
    arsa çekilişleri ne zaman?
    Cevapla