Asgari ücret dolar bazında rekor kırdı

Asgari ücret 2023 yılı için 8 bin 500 TL belirlenerek yüzde 54,5 artış yaşanmış oldu. 1 Ocak 2023 yılı itibariyle geçerli olacak asgari ücret dolar bazlı rekorunu kırmış oldu.

GİRİŞ 23.12.2022 07:48 GÜNCELLEME 23.12.2022 07:48
Bu Habere 164 Yorum Yapılmış

Milyonların merakla beklediği asgari ücreti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 8 bin 500 TL olarak açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak geçen yıl olduğu gibi yine bir ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız." dedi.

455 DOLAR İLE REKOR KIRDI

2021 yılında asgari ücret 2 825 TL iken 377 dolara

2022 yılı asgari ücret 5500 TL iken 330 dolara denk geliyordu.

Ancak asgari ücretin 8 bin 500 TL olarak belirlenmesi 455,10 dolara karşılık geliyor. Böylece asgari ücret 2023 yılı için rekor kırmış oluyor.

YILLARA GÖRE ASGARİ ÜCRETİN DOLAR KARŞILIĞI

"CUMHURİYET TARİHİNİN EN YÜKSEK ASGARİ ÜCRETİ"
Asgari ücrette zam maratonu sona ererken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den dikkat çeken bir paylaşım geldi. AK Parti'nin iktidara geldiği 2022'den bu yana asgari ücret tablosunu paylaşan Bakan Bilgin, "Cumhuriyet tarihinin hem TL hem de dolar bazındaki en yüksek asgari ücreti hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 164
  • Ozturk 1 yıl önce Şikayet Et
    Dolar şubattan sonra 25 olursa ne olacak askeri ücret bir yıl aynı rakam insanların aklıyla oynamayın almanya yi örnek veren ler almanya her imkana sahip insanca yaşam var alışamadım diyenler dönsün.
    Cevapla
  • Yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyyy Müslüman kardeşlerim. Enflasyon sanki sadece vatanımızda var. Bütün ab ülkelerinde enflasyon var, almanyada geçim acayip zorlaştı, bizim etrafımız savaşlara dolu, iç ve dış düşman, yaptırım VS derken allahıma şükürler olsun devletimiz 3 kez acayip maaş artırdı, almanyada maaş 1 Euro brüt arttı yani 80 Euro net demektir. Yorum yazacağınıza oy hariç başka destek çıkın, tüsiada ve rantçı ev sahiplerine ayaklanın!!!! Zor durumda olanlar var evet ama böyle isyankar, yok yanına bide milli piyango vursun dercisine yorumlar. Yazıklar olsun, kim alınırsa alınsın umrumda değil. Isyan etmeyin, şükretmesini bilin ve dik durun kardeşlerim.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir sunatta alınacak maasta cebine ne kalacak bakalım asgari ucretlinin serbest fiyasaya kaldırın böyle zamlara hiç gerek kalmaz insanlar beş kuruş alsada yeter
    Cevapla
  • Yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumları okuyorumda, bazıları devlete isyan etmekten ve şükretmesini unutur şekilde yorum yazmış. Çoğu yerde enflasyon 100% üzerinde, çoğu ab ülkelerinde ve 1 Euro maaş arttı, kimsede gık yok, bizde 3 kez 35,40 ve 55% arttı hala gereksiz yorumlar. Tüsiada ve rantçı ev sahiplerine ayaklanın kim oldu?? Hep beklenti içinde olanlara yazıklar olsun. Evet zor durumda olanlar var, onları kastetmiyorum. Allah yardım etsin. Devletimden Allah razı olsun, etrafımız savaşlara dolu, hepsi üzerimize geliyor iç dış bide siz yapmayın
    Cevapla
  • Tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    Aldığımız ve tükettiğimiz ürünlerde dolar bazında değil dünya ülkeleri düzeyinde fahiş artmış bunu da göreydiniz,zamlar savaşan ülkelerde bile bu düzeyde değil...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle