İslam Memiş asgari ücret tahminini paylaştı

Finans Analisti İslam Memiş Memiş, "Kişisel tahminim 8.000 lira civarında. 8.100 olabilir ama ben 8.000 olarak bunu kafama yerleştirdim" dedi.

İslam Memiş asgari ücret tahminini paylaştı
İslam Memiş asgari ücret tahminini paylaştı
GİRİŞ 22.12.2022 11:21 GÜNCELLEME 22.12.2022 11:33

Memiş, konuyla ilgili açıklamasında "Bugün asgari ücret açıklanacak, kişisel tahminim 8.000 lira civarında. 8.100 olabilir ama ben 8.000 olarak bunu kafama yerleştirdim. 9000 lira isteyeceğiz diyenler olacaktır, işverene maliyete baktığımızda olumlu karşılığı olacağını tahmin etmiyorum. Hem EYT var hem asgari ücret var. Bu dengeler nasıl sağlanacak, devletin işi oldukça zor ama bir şekilde üzerinden kalkacaklar" dedi.

Açıklamasının devamında vatandaşın alım gücünün düştüğüne işaret eden Memiş, "Asgari ücret zammını 8 bin lira alacak olanlar da hayat pahalılığını istemiyorlar. Alım gücü azalmış. Bunu alıp da apartmanlar, evler almayacak. Alım gücüyle alakalı. Geçimini sağlayacak insanlar. Her iki taraf da mutlu değil" şeklinde konuştu.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.