İstanbul'da günlük 300 liraya otopark! Araç sahipleri isyanda

İstanbul'daki otopark sorunu günden güne büyüyor. Özellikle merkezi bölgelerde yaşayan araç sahipleri, özel otoparkların günlük 100 ila 300 lira arasında değişen fiyatlarını ödemek durumunda kalıyor.

GİRİŞ 22.12.2022 10:18 GÜNCELLEME 22.12.2022 10:40
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

İstanbul'un en büyük sorunlarından biri; otopark. Çoğu kişi evinin önünde dahi park yeri bulamıyor. Özellikle Beşiktaş, Şişli ve Kadıköy gibi merkezi ilçelerde araç park etmek, zorlu bir mücadeleye dönüşmüş durumda.

BELEDİYE OTOPARKLARI YETERSİZ KALIYOR

TRT Haber'de yer alan habere göre, fiyat açısından daha uygun olan Büyükşehir Belediyesi otoparkları da yetersiz kalınca,, sürücüler özel otoparkların yolunu tutuyor.

Fiyatlar semt semt farklılık gösteriyor. Bazı semtlerde 4 saatlik ücret 50 lirayken, bazı semtlerde saatlik 50, hatta 70 lira olabiliyor. Sürücüler belediyeye ait katlı otopark sayısının artmasını istiyor.

İSPARK ÜCRETLERİNE YÜZDE 60 ZAM YAPILACAK

Yeni yılda İSPARK ücretlerine de yüzde 60 zam yapılacak. Sürücüler, bu artışın diğer otoparklardaki fiyatları artırmasından da endişe ediyor.

KAYNAK: TRT HABER
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • realisttt 1 yıl önce Şikayet Et
    Neydi sloganımız: Her şey çok güzel olacak. Kayak yapmayayım mı? Tatile gitmeyeyim mi? Mendille aynı anda ağzımı, yüzümü, alnımı silmeyeyim mi?
    Cevapla
  • NUROL 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu gibi olaylar Belediyelerin yüzünden oluyor. Belediyeler adam gibi çalışsa bunlar önlenir.
    Cevapla
  • HÜSEYİN 1 yıl önce Şikayet Et
    İçişleri Bakanlığı bu gibi olaylara standart getirmeli. Otoparkın gelir giderini hesaplamalı ona göre fiyat vermeli. Fiyatlara uymayanların oto park ruhsatını iptal etmeli.
    Cevapla
  • uzaylı 1 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşın gezmeye eylenmeye gittigi AVM lerde otopark ücret alamazken Hastaneler bile otopark işletmecisi olmuş yaşasın büyük Türkiye
    Cevapla
  • realistt 1 yıl önce Şikayet Et
    sen veya başkası bedava diye hastane otoparkına keyfi park edip başkasının hakkını gasp edip gidersen tabiiki alacak. Çok uyanıksın, çok.
    Cevapla
  • dedem 1 yıl önce Şikayet Et
    Istanbullu sen kendın ettın , ucuz mazeretlerın arkasına saklandın, sana yasanacak bır yer saglamak ıcın gece gunduz calısanları terk edip macera aradın ve kinini kustun. Al sana mustehak oldugun ortam , sartlar, dur daha ıyı olacak dur sen dur, Biz bunlara hem kel hemde hodul deriz.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle İstanbulu yonetemiyenler ulkeyonetimine talip oluyorlar vay ki vayyy
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle