Yaşlılıkta bakım sigortası geliyor

Bireysel Emeklilik Siteminde 18 yaş altı sınırının kaldırılmasının ardından şimdi de yaşlılıkta bakım için yeni bir ürün hazırlanıyor. 3 Bakanlığın ortak çalışma yaptığı projenin 3 ay gibi bir sürede netleşmesi bekleniyor.

Yaşlılıkta bakım sigortası geliyor
Yaşlılıkta bakım sigortası geliyor
GİRİŞ 21.12.2022 10:47 GÜNCELLEME 21.12.2022 10:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bireysel Emeklilik Siteminde (BES) yer alan 18 yaş altı çocuk sayısının 500 bini aştığını bildiren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu alanda ürün geliştirmeye devam edildiğini ve yaşlılıkta bakım sigortası için çalışma yapıldığını açıkladı.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) 3. yıl resepsiyonu Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Dr. Nureddin Nebati’nin katılımıyla gerçekleşti. İstanbul’da gerçekleştirilen resepsiyona sigortacılık başta olmak üzere finans-sermaye piyasalarının üst düzey yöneticileri ile aktör ve paydaşları katıldı.

BES’te 18 yaş altı sınırının geçen yılsonunda kaldırıldığını ve sisteme bir yıl gibi kısa bir sürede giren çocuk sayısının 500 bini aştığını aktaran Nebati, “Çocukların işi tamam, şimdi sıra yaşlılarımızda. Bir adım daha atıyoruz ve evde bakım sigortasını sektöre kazandıracağız” dedi.

Bu konuyu çok önemsediklerini vurgulayan Bakan Nebati, “Hepimiz yaşlanacağız. Çocuklarımızı bize bakmakla yormayalım. Finansal mimarinin içerisinde bu konuyu yerleştireceğiz. Arkadaşlarımız yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Yasal değişiklikleri de yapacağız. Yaşlılıkta daha iyi şartlarda bakım için bu sigortayı hep beraber geliştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

3 BAKANLIK ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR

Konuyla ilgili EKONOMİ gazetesine konuşan SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu ise, “Bakım sigortası ve uzun süreli sağlık sigortası üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. 3 bakanlık bu işin içerisinde. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yanı sıra Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte çalışıyoruz. Dünyadaki uygulamalarına bakıyoruz, henüz model net değil. Ama bu yönde bir ihtiyaç olduğunu görüyoruz ve kamu-özel işbirliğiyle bir yapı geliştireceğiz. İrade var, tasarım ve model geliştirme aşamasındayız. Tahminen çalışmalar 3 ay gibi bir süre sonucunda vücut bulur” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: EKONOMİM.COM
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    bes: paranın pul olduğu sistem boş iş demek ;altına yatır daha çok birikim olsun
    Cevapla