Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sosyal medya hesabından kapasitesi 4,6 milyar metreküpe ulaşan Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi hakkında paylaşımda bulundu. Bakan Dönmez Avrupa'nın en büyüğü olarak bilinen doğal gaz depolama tesisine ilişiklin paylaşımında, 'Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla geçtiğimiz gün açılan Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi Avrupa'da birinci dünyada ise sayılı projeler arasında yer alıyor. Konuya ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi ile ilgili videolu paylaşımda Bakan Dönmez, "Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu." notunu düştü.

"AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ DÜNYADA SAYILI PROJELERDEN"

Türkiye'nin, enerji arz güvenliği alanındaki dev yatırımları arasında bulunan tesisin kapasite artırma çalışmaları tamamlandı.

Yeni kapasitesiyle kendi alanında, denizlerde Avrupa'nın en büyük depolama tesisi unvanının da sahibi olan tesisin genişletilmiş fazı, Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle devreye alındı.

Tesisin kapasite artırma çalışmaları kapsamında, Silivri açıklarında deniz üstünde Piri Mehmet Paşa ve Ali Paşa olmak üzere yüzde 100 yerli 2 platform kuruldu.

Aynı zamanda Türkiye'nin ilk yeraltı doğal gaz depolama tesisi olan Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi'nin kapasitesinin artırılmasına yönelik toplam 18 kuyuda genişletme çalışmaları yapıldı.

Çalışmaların tamamlandığı tesiste 3,2 milyar metreküp depolama kapasitesi 4,6 milyar metreküpe, 28 milyon metreküp günlük üretim kapasitesi ise 75 milyon metreküpe çıkarıldı.

Tesis, günlük geri üretim kapasitesiyle Türkiye'nin, en sert kış günlerinde günlük gaz ihtiyacının dörtte birini tek başına karşılayabilecek altyapıya sahip bulunuyor.

Elektrik ihtiyacının tamamı 4,2 megavat kurulu güce sahip rüzgar türbiniyle karşılanacak tesis, aynı zamanda Türkiye'de karbon ayak izi sertifikası alan ilk tesisi olarak da öne çıkıyor.

TUZ GÖLÜ DOĞAL GAZ DEPOLAMA TESİSİ'NDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Öte yandan, Tuz Gölü Yeraltı Doğal Gaz Depolama Tesisi'nde de genişletme çalışmaları devam ediyor. Tamamlandığında tesisin halihazırda 1,2 milyar metreküp depolama kapasitesi 5,4 milyar metreküpe çıkacak. Çalışmaların 2 yıl içinde tamamlanması öngörülüyor.

Yorumlar 14 Yorum Var
  • Taha Kılınç 18.12.2022 13:16
    En iyi proje bir an önce seçime gitmek olmalı
  • İsmail 18.12.2022 12:51
    Eğriye eğri, doğruya da doğru demeyenler insanım demesin.... Olması gereken ve elzem olanlar, düşünenler, fiiliyata-imalata dönüştürenler, emeği geçenlerden Allah razı olsun... Var olsunlar...
  • Murat 18.12.2022 11:10
    Allah razı olsun başımızdan eksik etmesin
  • Ali 18.12.2022 10:46
    Memleketi batirdi diyenlere soruyorum bunca yapilan icraatlar batan bir ülkede olabilirmi pahalilik dünyada var siz ülkeyi düsünmezmisiniz kimin masasisiniz gavur agziyla konusmayin
  • Tosyalı 18.12.2022 09:16
    Rabbim Güzel Ülkemin yolunu açık eylesin inşaallah.
Daha fazla yorum görüntüle