Tezgahlar Karadeniz hamsisi ile doldu satışlar arttı!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Karadeniz hamsisi bu sezon ilk kez bol miktarda yakalandı. Son iki günde Kdz. Ereğli açıkları ile Kilimli açıklarında 200 tondan fazla hamsi yakalandı.

Tezgahlar Karadeniz hamsisi ile doldu satışlar arttı!
Tezgahlar Karadeniz hamsisi ile doldu satışlar arttı!
GİRİŞ 17.12.2022 01:18 GÜNCELLEME 17.12.2022 01:18
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Karadeniz hamsisi Kdz. Ereğli ve Kilimli açıklarında bol miktarda yakalanmaya başlandı. Balıkçı tekneleri son iki günde 200 tondan fazla Karadeniz hamsisi yakalamayı başardı. Karadeniz hamsisinin tezgahlarda bollaşması ile birlikte satışlarda da ciddi artışlar meydana geldi.

Karadeniz hamsisi iriliğine göre 25-60 TL arasında değişen fiyatlardan satışa sunulurken, vatandaşlarda yoğun şekilde rağbet gösteriyor. Balıkçılar hamsinin Karadeniz’in doğusuna doğru göç halinde olduğunu belirterek yaklaşık bir hafta daha Zonguldak ve yakın bölgelerde hamsi avlanabileceğini ifade etti.

Balıkçı esnafları tezgâhlarında Karadeniz Hamsisinin bereketini yaşadıklarını belirterek, diğer balık çeşitlerinin de olduğunu söyledi.

Balıkçılar hamsinin azlığını palamut bolluğuna bağlarken, bilinçsiz avlanma nedeniyle hamsinin büyüyemediğini belirtti. Balıkçı tezgahlarında palamut, çinakop, mezgit, zargan, barbun, kolyoz, lüfer, çupra, levrek ve uskumru yer alıyor.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Alihiracal 2 yıl önce Şikayet Et
    Orda balık ucuz İst niye pahalı illa Sinop gidelimbalik yemek icin
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Haberde boyutlarina gore diyor tezgaha gelmeden ayriliyor bunlar demiyor larda kasalarin ust leri ne iri alt larinin küçük oldugunu soylemiyorsun
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu senede balik yemiyelim görünler günlerini
    Cevapla
  • Ahmet Ergun 2 yıl önce Şikayet Et
    Burda 80₺ Karadeniz'de 20₺ biz alaıp yiyemiyoruz
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın kardesim bakmıyolar beslemiyorlar allahın verdiyini tutupsana palı gene satıyolar uygun fiyata satsalar garibanda faydalansa ölürler sanki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle