Hemen hesaplarınızı kontrol edin! 15 gün sonra hepsi silinecek

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, kredi kartı kullanıcılarını yakından ilgilendiren bir uyarıda bulundu. Tüketicilerin kartla yapılan alışverişlerden kazandıkları para puan ve mil puanları yıl sonunda silinebilir.

Hemen hesaplarınızı kontrol edin! 15 gün sonra hepsi silinecek
Hemen hesaplarınızı kontrol edin! 15 gün sonra hepsi silinecek
GİRİŞ 16.12.2022 09:46 GÜNCELLEME 16.12.2022 10:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgını sürecinde kredi kartı kullanımı rekor seviyede arttı. Uzmanlar vatandaşları kartla alışveriş yapan tüketicileri, uçuşlarda kazanılan mil puanlara kadardan alışverişlerde kazandıkları puanlara kadar yıl sonu uyarısında bulundu. Yıl boyunca kazanılan puanlar kontrol edilmediği takdirde süresi dolduğu anda siliniyor.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, tüketicilerin önceden o karta yüklenecek puanlara silineceği konusunda geçerli bir bildirim yapılmamışsa, kart hamilleri puanlarının silinmesine itirazda bulunup haklarını alabileceğini, yani kartlarında biriken puanları kullanabileceklerini söyledi.

Ağaoğlu’nun aktardıklarına göre; tüketici kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre tüketicilerle akdedilmiş olan sözleşmeler süresi sonuna kadar tüketici aleyhine değiştirilemez. Açık tarihli verilmiş bir puan kullanma hakkı sonradan sınırlandırılamaz.

KARTINI KAPATANLAR DA KULLANABİLİYOR

Bu durum kartını kapatmış olan tüketiciler için de geçerli. Kartını kapatan tüketicilerin de birikmiş puanları üzerinde kazanılmış hakları bulunuyor. Vefat eden tüketicilerin varislerinin de bu puanları kullanma hakkı bulunuyor.

30 BİN TL'YE KADAR SINIR VAR

Mağduriyet yaşayacak tüketicilerin önlem olarak yıl sonunda önce kartlarında biriken puanları kullanmaları, kendilerine kart çıkarılan kuruluşlarca gönderilen mesajları dikkatle takip etmeleri, sorun çıktığı taktirde 30 bin liraya kadar olan çekişmelerle ilgili Tüketici Hakem Heyetleri’ne başvurmaları gerekiyor.

TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE BAŞVURU SINIRI NE KADAR OLDU?

Tüketici Hakem Heyetine başvuruda parasal sınır kaldırılarak tek bir tutar belirlenmesine yönelik tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ticaret Bakanlığı'nın yönetmeliğine göre, Tüketici Hakem Heyetine başvuruda parasal sınır yüzde 122,93 oranında arttırıldı. 2023 yılı için yapılacak başvurularda değeri 66 bin TL altından bulunan uyuşmazlıklarda, İl veya İlçe Tüketici Hakem Heyetleri görev alacak.

Tüketici Hakem Heyetlerinin yetki alanı ile iş bölümü Ticaret Bakanlığı'nca belirlenecek. İl Tüketici Hakem Heyetleri il sınırları içinde, İlçe Tüketici Hakem Heyetleri ise ilçe sınırları içinde yetkili sayılacak.

Tüketici Hakem Heyeti kurulmayan ilçelerde Ticaret Bakanlığı'nca o ilçe için belirlenen Tüketici Hakem Heyeti görevli olacak.

Başvurular, tüketicinin yerleşim yerinin bulunduğu veya tüketici işleminin yapıldığı yerdeki Tüketici Hakem Heyetine yapılabilecek.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kredi faizleri bankalarda halen yüksek
    Cevapla