Murat Kurum: 30 Mart tarihi artık Uluslararası Sıfır Atık Günü

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 30 Mart tarihinin "Uluslararası Sıfır Atık Günü" olarak kabul edildiğini duyurdu.

Murat Kurum: 30 Mart tarihi artık Uluslararası Sıfır Atık Günü
Murat Kurum: 30 Mart tarihi artık Uluslararası Sıfır Atık Günü
GİRİŞ 15.12.2022 16:46 GÜNCELLEME 15.12.2022 16:46

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun aldığı kararla 30 Mart’ı “Uluslararası Sıfır Atık Günü” olarak ilan etmesine ilişkin bir video yayınlayarak açıklamalarda bulundu.

"Kararımız 105 ülkenin desteğiyle kabul edildi"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bir mesaj yayınlayarak
"Sınırları aşan Sıfır Atık projemizde gurur günümüz! BM Genel Kurulu’na sunduğumuz kararımız 105 ülkenin desteğiyle kabul edildi. 30 Mart artık Uluslararası Sıfır Atık Günü!  Bu hareketin öncüsü, savunucusu Sayın Emine Erdogan Hanımefendi'ye şükranlarımı sunuyorum. " dedi.

"Sıfır Atık Hareketi’ ülkemizi, milletimizi gururlandırmaya devam ediyor"

Bakan Kurum, video mesajında da “BM Genel Kurulu aldığı kararla 30 Mart’ı Uluslararası Sıfır Atık Günü olarak ilan etti. BM Genel Kurulu’nun aldığı karar ile her yıl 30 Mart günü, ‘Uluslararası Sıfır Atık Günü’ olarak tüm dünyada kutlanacak. 2017 yılında Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde başlatılan ‘Sıfır Atık Hareketi’ ülkemizi, milletimizi gururlandırmaya devam ediyor. Bugün Türkiye Yüzyılı’nın en büyük çevre hareketi olan Sıfır Atık vizyonumuz bir dünya markası haline gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.