EYT'den herkes yararlanacak! Tüm sorunlar çözüldü! Ve beklenen tarih

Milyonlarca kişinin büyük bir heyecanla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorunu büyük ölçüde çözüldü ve artık geri sayıma geçildi. EYT'de insanların tamamını kapsayacak bir düzenleme yapıldı.

GİRİŞ 15.12.2022 07:21 GÜNCELLEME 15.12.2022 09:14
Bu Habere 233 Yorum Yapılmış

Geçmişte yapılan düzenleme ile emeklilik için yaş sınırına takılanların büyük bir heyecanla beklediği yeni EYT düzenlemesiyle birlikte sorunlar ortadan kalkacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

ALTYAPI OLUŞTU

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilikte yaşa takılanlara yönelik dijital ortamda olmayan dosyaların kayıt çalışmalarını tamamladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'de kayıtlarla ilgili sorunun çözüldüğünü, altyapıyı oluşturduklarını söyledi.

"İSTİFADE EDECEK İNSANLARIN TAMAMINI KAPSAYACAK"

EYT konusunda bir sorun bulunmadığını belirten Bakan Bilgin, "Altyapıyı oluşturuyoruz. İstifade edecek insanların tamamını kapsayacak bir düzenleme yapıyoruz. Bu ay sonuna kadar EYT konusunu neticelendireceğiz" dedi.

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMESİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde, işveren heyetine TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetine ise Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak'ın başkanlık ettiği toplantı 2.5 saat sürdü.

ÜÇÜNCÜ TURA KALDI
Toplantı bitiminde ilk açıklama Türkİş Genel Sekreteri Kavlak'tan açıklama geldi. Kavlak, masada rakam konuşulmadığını belirterek, "Artık herhalde son toplantıda konuşuruz. Bundan sonraki toplantı son mu olur bilmiyorum ama artık yavaş yavaş rakam konuşulacaktır. Bizim istediğimiz verilerin bir kısmı geldi bir kısmını alacağız. Son toplantıda inşallah rakam gelir, gelir gelmez de paylaşacağız" diye konuştu

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 233
  • Selver Gökçelli 1 yıl önce Şikayet Et
    staj ve çıraklık sigorta başlangıcı sayılmalı sanayide ne zorluklarla calıştık bu bizim hakkımız
    Cevapla
  • Yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaşımız 43 kimse bizi işe almıyor 35 yaşın üstünü iş görüşmesi için randevu bile vermiyorlar işsizim ve emeklilik dışında şansımız yok inşaallah yorumları bir okuyan vardır
    Cevapla
  • Ali demir 1 yıl önce Şikayet Et
    Esnaflığı aktif bağkur kaydı olmayanada bir düzenleme gelir artık..
    Cevapla
  • Ulviy er 1 yıl önce Şikayet Et
    Askerlik ,staj herşey masada konuşuluyor,biz kadınların SSK’dan önce doğum hakları neden konuşulmuyor.bizde anneyiz.anneler günü anne oluyoruz eytde annelik haklarımız var
    Cevapla
  • Cumali 1 yıl önce Şikayet Et
    Staj kabul edilmeyecekse neden ilk verilen sicil numarasının üzerrine Devam ediliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle