IMEI düzenlemesi Resmi Gazete'de

Kesintisiz bir yıl sinyal alınmayan telefonların IMEI numaralarının pasife alınmasına yönelik düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

IMEI düzenlemesi Resmi Gazete'de
IMEI düzenlemesi Resmi Gazete'de
GİRİŞ 10.12.2022 14:16 GÜNCELLEME 10.12.2022 14:24
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Kaçak tütün satışı ve cep telefonu klonlanmasının engellenmesine ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Düzenlemeyle, cep telefonlarında 7 yıl olan sinyal alma sınırı bir yıla düşürüldü.

Kesintisiz bir yıl boyunca sinyal alınamayan cep telefonlarının IMEI numaraları pasifize edilecek.

Böylece bu telefonların IMEI numaraları kullanılarak telefon klonlaması yapılamayacak.

KAÇAK TÜTÜNE 5 YIL HAPİS

Düzenmeyle, kaçak tütün satışına ilişkin cezalar da arttırıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlara 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecek.

KAYNAK: NTV
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 33
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu telefon işini kesin fetöcülerin işidir hükümete nasıl oy kaybettirriz onun peşindeler uyanın
    Cevapla
  • ASİL KAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Piyasada türk tütünün adı kaçak tütün oldu. Yok illa philip morrrrrisin tütünlerini tütün ürünlerini sattıracaksınız.Yerli ne varsa kaçak oldu artık yapmayın yazık bu millete. Sana ne kardeşim vatandaşın kenardaki telefonundan ister kullanır ister camakende yüzüne bakar seyreder
    Cevapla
  • TÜRKİYE 1 yıl önce Şikayet Et
    BU KONU MAHKEMEDEN GERi DÖNER. BEN ARABA ALMIŞIM GARAJIMA KOYMUŞUM, ORDA DURUYOR, DEVLET DiYOR Kİ SEN ARABANI KULLANMAMI ŞIN RUHSATINI İPTAL EDİYOR UM, TELEFON KONUSU TAM DA BÖYLE. BEN HER ŞEYİNİ ÖD EMİŞİM MAL BENİM ZİLLİYETİ ME GEÇMİŞ, DEVLET OLARAK SEN BENİM MALIMI NE HAKLA GASBEDİYORSUN Kİ, BÖYLE BİR HAKKIN VARMI SENİN, HANİ ADALET MÜLKÜN TEME LİYDİ, NERDE BURDA ADALET, BU FİKRİ REİS'E HANGİ FETÖCÜ VERDİ, MİLLETİ KÜSTÜRMEYİN, YEZ VAKİTTE BU DURUMU ORT ADAN KALDIRIN, DÜZELTİN.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bürokratlar ve bu kanuna ortak olanlar uzaydan gelmiş halktan kopuk cahillerdir adam 250 Tl lik tuşlu ikinci el telefon alıp onun imei ni 25.000 TL lik telefonuna 100 TL ye attırıyor siz merak etmeyin. Bu tür yasaklar her zaman kendi ayağınıza sıktırır isterseniz 6 aya indirin cahiller.
    Cevapla
  • Uygurlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Yurtdışınds yaşayanlar TR'ye geldiklerinde kullanabilecekleri bir telefon alıyorlar. Bir sene izine gelemezse ne olacak? Bu kadar saçma bir kanun olurmu? Hükümet hackerlerle başa çıkacağını zannediyorsa aldanıyor. Böyle yaptıkça daha çok hackerlere meydan açıyor. Bu da yasal olmadan para kazananları çoğaltıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle