Türkiye, Rus gazında en az yüzde 25 indirim isteyecek

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin başkanlığında bir heyet Ankara’ya geldi. Türkiye’nin bu ziyaret sırasında Rusya’dan ithal edilen doğal gazda yüzde 25 indirim isteyeceği belirtiliyor.

GİRİŞ 09.12.2022 10:14 GÜNCELLEME 09.12.2022 10:24
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Bloomberg’e konuşan kıdemli Türk yetkililer, Türkiye’nin cuma günü Ankara’da bir Rus delegasyonuna ev sahipliği yapacağını ve amacın Rusya’dan ithal edilen doğalgazın fiyatında yüzde 25’in üzerinde indirim isteneceğini söyledi.

Haberde olası bir anlaşmanın TL üzerindeki baskıyı azaltacağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gelecek yıl gerçekleşecek seçim öncesinde ve Avrupa’nın bir enerji darboğazı yaşadığı dönemde fayda sağlayacağı ifade edildi.

RUS BAKAN YARDIMCISI TÜRKİYE'YE GELİYOR

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin Türkiye ile Rusya arasında 8-9 Aralık’ta gerçekleştirilecek siyasi istişareler kapsamında İstanbul’da olacak.

Türk Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, iki ülke arasındaki istişareler Verşinin ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki heyetler arasında bugün başladı ve cuma günü de devam edecek.

İstanbul’da yapılacak toplantı kapsamında Birleşmiş Milletler ile ilgili Tahıl Anlaşmasının uygulanması gibi hususların yanı sıra Suriye, Libya, Filistin gibi bölgesel konuların ele alınması öngörülüyor.

ENERJİ FATURASI 100 MİLYAR DOLARA ULAŞABİLİR

Türkiye 2021 yılında toplam 69 milyar metreküp doğalgaz ithalatının yaklaşık yarısını Rusya’dan tedarik etti. Erdoğan Türkiye’nin toplam enerji faturasının 2022 yılında geçen yıla göre iki katına çıkarak 100 milyar dolara ulaşabileceğini söylemişti.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • Misafir bey 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet indiririm ister indirimde yaptırabilir bunlar olur oluyorda lakin halka yansırmı orası şaibeli malum eyt falan filanların maliyeti buradan karşılanır diye düşünüyorum
    Cevapla
  • Mert Ekinci 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet %75 ini halktan almayarak en büyük desteği sağlamıyor mu? Devlet tabiki halkının yanindadir.
    Cevapla
  • bey misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    eyt kimin için? onlar halk degil mi, halk illa sen misin yani?
    Cevapla
  • ali veli 1 yıl önce Şikayet Et
    isteyeninin bir yüzü vermeyenin iki yüzü kara
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Kartlı sayaç kullanıyorum. Dolar yükselse de yükselmese de her ay 50 60 tl fatura geliyor. Bir sonra ki ay aldığımız gaz miktarindan düşüyorlar. Devletimizin buna bir düzen getirmesini istiyorum
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte , Doğalgaz depolama tesisleri inşası bunun için önemlidir , Toptan ve ucuza alır , Tuz gölü , Silivri vb yeraltı rezervuarlarına stratejik enerji rezervi olarak depolarız .
    Cevapla
  • Tual 1 yıl önce Şikayet Et
    İndirim olursa vatandaşın faturasındanda düşecekmi
    Cevapla
  • Çaldıran....1514 1 yıl önce Şikayet Et
    Geç kaldın ; hemen kendine pay çıkar !!!
    Cevapla
  • Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne indirimi bekliyorsunuuz zaten şu anda doğalgaz faturasının bir kısmını devlet suspanse ediyor. Gerçek fiyat emin ol şu anki kullandığımız fiyatın çok üzerinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle