Son dakika... Rekabet Kurumu "zincir market sahiplerinin savunmasını aldı! Bomba açıklama

Son dakika haberine göre, Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklamada, ilgili tarafların savunmalarını verdiğini ve toplantının sona erdiğini, nihai kararın 22 Aralık 2022 tarihinde açıklanacağını bildirdi.

Son dakika... Rekabet Kurumu "zincir market sahiplerinin savunmasını aldı! Bomba açıklama
Son dakika... Rekabet Kurumu "zincir market sahiplerinin savunmasını aldı! Bomba açıklama
GİRİŞ 07.12.2022 18:28 GÜNCELLEME 08.12.2022 06:03
Bu Habere 146 Yorum Yapılmış

Son dakika haberleri... Aralarında 5 zincir marketin de bulunduğu hızlı tüketim malları sektöründe faaliyet gösteren üretici, tedarikçi ve perakendeci niteliğindeki firmalar, rekabete aykırı hareket edip etmediklerinin tespiti üzerine açılan soruşturmada sözlü savunma yaptı.

SAVUNMALAR TAMAMLANDI

Rekabet Kurulu'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Kurulumuz, soruşturmaya ilişkin nihai kararını verdikten sonra kararın tefhimi 22 Aralık 2022 günü yapılacaktır. Karar, tefhim tarihinden önce alınması durumunda, Kurumumuz internet sitesinden de duyurulacaktır."

REKABET KURULU BAŞKANI KONUŞMASINI YAPTI

Sabah saatlerinde toplantının açılış konuşmasını yapan Rekabet Kurulu Başkanı Birol Küre şu ifadeleri kullanmıştı:

Rekabet Kurulunun 26.04.2021 tarihli ve 21-23/271-M sayılı, 20.05.2021 tarihli ve 21-26/325-M sayılı, 19.08.2021 tarihli ve 21-39/557-M sayılı, 25.11.2021 tarihli ve 21-57/796-M sayılı ve 27.01.2022 tarihli ve 22-06/84-M sayılı kararları uyarınca hızlı tüketim malları sektöründe faaliyet gösteren üretici/tedarikçi ve perakendeci niteliğindeki bazı teşebbüsler tarafından 4054 sayılı Kanun'un 4. Maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespiti amacıyla soruşturma açılmıştır.

Hakkında soruşturma yürütülen tarafların yazılı savunma sürecinin tamamlanmasını takiben, Kurulumuz, sözlü savunma toplantısının 6-7 Aralık 2022 tarihlerinde saat 10.30'da yapılmasına karar vermiştir. Söz konusu toplantıya dinleyici olarak katılmak isteyenlere, toplantıyı online olarak ve Kurumumuz salonlarından takip etme olanağı sunulmuştur.

Kurulumuz Pasifik Tüketim Ürünleri Satış ve Ticaret AŞ'nin 24, 25, 26, 27, 28, 36, 37, 38, 39 ve 46 numaralı slaytları ile Şölen Çikolata Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 50 numaralı slaytından itibaren ticari sır içerdiğinden dolayı savunmalarının gizli oturumda dinlenmesi talebini kabul etmiştir. Gizlilik içeren bölümler tüm savunmalar tamamlandıktan sonra dinlenecek olup, bu kısım geldiğinde ilgili taraflar, soruşturma heyeti ve dosya ile ilgili Kurum personeli dışındaki bütün kişilerin toplantıya erişimi engellenecektir.

Hakkında soruşturma yürütülen teşebbüslerin ve bu teşebbüsler adına toplantıya katılacakları bildirilen katılımcıların sayısının çokluğu ve savunmaların bütünlüğünün sağlanması dikkate alınarak, teşebbüslerin gruplar halinde ve dün ve bu gün, iki günü kapsayacak şekilde dinlenmeleri planlanmıştır."

Zincir market hisseleri, 'yeni kural' ile düştüZincir market hisseleri, 'yeni kural' ile düştü

Zincir marketlere yeni kural geldi! Bundan böyle veriler Bakanlığın sitesine aktarılacakZincir marketlere yeni kural geldi! Bundan böyle veriler Bakanlığın sitesine aktarılacak

20 firmaya fahiş fiyat soruşturması! Zincir marketler savunma veriyor20 firmaya fahiş fiyat soruşturması! Zincir marketler savunma veriyor

Zincir marketlerle ilgili çarpıcı açıklama: Satışları yasaklansınZincir marketlerle ilgili çarpıcı açıklama: Satışları yasaklansın

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 146
  • Salih Kahraman 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz zincir marketlerdeki fahiş fiyatların önüne geçmek istiyorsa öncelikle işe tarım kredi marketlerdeki fiyatlarını aşağı çeksin ki vatandaş buralara akın edip diğer zincir marketler de müşterisiz kalınca işte o zaman onlar da rekabete başlar ve fiyatlarını aşağı çekerler bunun başka çaresi yok, yani devletimiz gerçekten halkını düşünüyorsa tarım kredi marketler aracılığıyla bu fedakârlığı yapması lâzım, hem zaten yakında seçimler de geliyor...
    Cevapla
  • umut 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu marketlerin karşısına devlet başka marketler açmalı açtığı marketlerde fiyatları indirmeli, tarım kredi marketler de fiyatlar düşmeli.
    Cevapla
  • EMEKLİ İMAM 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarım kredi marketler zaten devletin teşviğiyle açıldı kardeşim, devlet fiyatları öncelikle tarım kredi marketler aracılığıyla aşağı çeksin ki vatandaş buralara akın edip diğer zincir marketler de müşterisiz kalınca işte o zaman onlar da rekabete başlar ve sonunda fiyatlarını onlarda aşağı çeksin ki vatandaş rahatlasın...
    Cevapla
  • Ümit 1 yıl önce Şikayet Et
    Markete nezaman girsem çalisanlar etiket değiştiriyor devlet nezaman dur diyecek
    Cevapla
  • Birileri 1 yıl önce Şikayet Et
    Kayyum atayın başka çare yok, diğerlerine sağlam örnek olur, dershane olayları gibi patlar bu iş yoksa ceza kes o da bizden çıkarsın, olmaz öyle... geçiştirmeyin üstün körü
    Cevapla
  • ebay 1 yıl önce Şikayet Et
    Kapatma ve para cezalari verilmediği sürece düzelmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle