Zincir marketlerle ilgili çarpıcı açıklama: Satışları yasaklansın

Zincir marketlerdeki fahiş fiyat tartışmaları sürerken TESK Başkanı Bendevi Palandöken, ekmek, sigara, alkollü içecek, et, balık ve elektronik eşya satışının marketlerde yasaklanması için talebini ilgili bakanlıklara iletti.

GİRİŞ 05.12.2022 16:43 GÜNCELLEME 05.12.2022 16:55
Bu Habere 184 Yorum Yapılmış

Zincir marketlerdeki fahiş fiyat artışları bir anda Türkiye'nin gündemine oturdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı  Devlet Bahçeli'nin tepki gösterdiği marketlerle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. 

Zincir marketlerle ilgili çok konuşulacak öneri Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken'den geldi. 

Zincir marketlerle mücadele etmekte güçlük çeken esnaf perakende kanunuyla ilgili yeni bir düzenleme talep eden Palandöken, yasa değişikliği önerisini hem Ticaret Bakanlığı hem de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na iletti.

Bendevi Palandöken, elektronik ticarete dair yasal düzenlemeyi hatırlattı ve zincir marketler için de benzer öneri getirdi.

Palandöken, "Zincir marketler, hızlı tüketim malları dışındaki ürünlerle kendi özel markalı ürünleri satmasın. Marketlerin indirim ve reklam bütçeleri sınırlandırılsın. Devlete lisans bedeli ödesin. Kurallar belli olmalı" diye konuştu.

Zincir marketlerin satabileceği ürünlerin belirlenmesi gerektiğine vurgu yapan Palandöken; ekmek, sigara, et, alkollü içecek, mobilya, elektronik eşya, cep telefonu, beyaz eşya, hırdavat, ayakkabı, kıyafet, ev tekstili, deniz ürünleri pastane ürünleri, otomobil araç gereçlerinin buralarda satılmaması gerektiğini söyledi.

PAZAR GÜNLERİ TATİL YAPMALARI GEREKİYOR

Mynet'in aktardığı habere göre; Palandöken, marketlerin haftada bir gün pazar günleri tatil yapmaları gerektiğini diğer günler de sabah 10.00'da açılıp akşam 19.00'da kapanmalarını istedi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 184
  • ahmed 1 yıl önce Şikayet Et
    90 larda bakkallardan çekiorduk şimdide marketlerden... Bakkallara rakip olarak bim ilk yıllarında gerçek manada "toptan fiyatına perakende fiyat" tabirinin karşılığı idi. Pandemiden bu tarafa ise vampir gibiler. Şmdi bakkalı marketi giyim dükkanı hepsi vatandaşa sülük gibi yapıştılar. Şu an 1 sülükle (marketlerle) uğraşıyorlar. Ya diğerleri?
    Cevapla
  • Vicdansız 1 yıl önce Şikayet Et
    Esnafı zor duruma sokuyormuş, tamam marketleri kınıyoruz da, onlarin yaptığından fazlasini yapacak olan esnaflara niye kızmayacağız, sanki halkin faydasını düşünüyorlar. Doluya tutulmayalim, ulkemiz ne hale geldi. Acgozluleri Allaha havale ettik.
    Cevapla
  • Bahattin 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayrıca bütün mahallelere yada mahalle marketlere tarım kredi kooperatifleri lisansı verilip her mahallede olursa ülke ka,anır ve böyle zıplamazlar ve devleti yendir edecek duruma gelmezler
    Cevapla
  • gürsoy 1 yıl önce Şikayet Et
    bu marketler ancak ve ancak BOYKOT ile yola gelirler. Hem de kuzu gibi olurlar. sabredin ve bir hafta gitmeyin. görün o zaman ne hale gelecekler. Bu zincir marketlerin 1 günlük ciroları yeni parayla 300-400 milyon x 30 gün dersen yaklaşık 9 katrilyon eder. Bu kadar kayıp onları muma çevirir. Onun için en güzel çare BOYKOT... BOYKOT... BOYKOT...
    Cevapla
  • Bahattin 1 yıl önce Şikayet Et
    Katılıyorum milletçe gitmemek gerekir
    Cevapla
  • Yiğit 1 yıl önce Şikayet Et
    O kadar da değil, tamam fahiş fiyat yapıyorlar ama bunlar olmazsa da bu sefer bunların uyguladığı fahiş fiyatın 2 katını çok muhterem esnafımız uygular. Buna eminiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle