Şok Marketler çağrı yapmıştı! BİM CEO'su Galip Aykaç istifa etti

Şok Marketler, BİM İcra Kurulu Üyesi ve Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Galip Aykaç’ı dernek başkanlığından istifaya çağırmıştı. Galip Aykaç görevini bıraktığını açıkladı.

GİRİŞ 04.12.2022 19:33 GÜNCELLEME 04.12.2022 23:03
Bu Habere 1057 Yorum Yapılmış

Gıda Perakendecileri Derneği, göreve geldiği 18 Ocak 2019 tarihinden beri iki dönemdir Yönetim Kurulu Başkanı görevini yürüten Galip Aykaç'ın 4 Aralık 2022 tarihi itibari ile Yönetim Kurulu’na ilettiği dilekçe ile görevinden istifasını sunduğunu belirtti.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, bu görevi yerine getirirken en önemli rol derneğin tüm üyelerinin oylarıyla seçilen Yönetim Kurulu üyelerine düştüğü belirtildi.




AYKAÇ İSTİFA AÇIKLAMASINDA ŞU İFADELERİ KULLANDI;

Son dönemlerde basın ve sosyal medyaya oldukça çarptırılarak gündeme getirilen suçlama ve eleştiriler neticesinde Gıda Perakendecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa etme kararı aldığımı belirtmek isterim. 49 yıllık mesleki tecrübem ile hem tüketicilerimiz hem de sektörümüz için zorlu geçen bu enflasyon sürecinde elimden gelenin hep en iyisini yapmak için gayret gösterdim. Fakat görüyorum ki gerek 30 Kasım 2022’de yaptığım açıklama sonrası, gerekse öncesinde medya ve sosyal mecralarda kasıtlı olarak yürütülen bir takım itibar zedeleme çalışmaları hem şahsıma hem sektöre hem de ülke ekonomisine büyük zarar vermekte. Bilinmesini isterim ki Gıda Perakendecileri Derneği’nin bugüne kadar hiçbir siyasi yapıyla ilişkisi olmamıştır ve yaptığım açıklamaların hiçbiri işini hakkıyla yerine getiren medya ve basın mensuplarına yöneltilmemiştir. Gündeme getirilen spekülasyonlar sonrası Sayın Devlet Bahçeli’nin hassasiyet gösterdiğini de üzülerek izledim. Maksadım asla kendisini kırmak değildi. Kusura bakmasınlar lütfen.

Yaklaşık bir ay sonra (Ocak 2023’de) yapılacak Olağan Genel Kurul’da tüzüğümüzdeki iki dönem kuralı gereği görev sürem sona erecektir. Bu süreci bu son gelişmeleri de dikkate alarak derneğimiz üyelerine herhangi bir zarar gelmemesi için, bir ay öncesinden müsaadenizle mevcut görevlerimden ayrılma kararı aldığımı sizlerle paylaşmak isterim.

Bu kararımın, maalesef basına servis edilen ŞOK Marketler Ticaret A.Ş.’nin dilekçesinde yer alan taleple ve içerikle hiçbir ilgisinin olmadığını özellikle belirtmek isterim. Benden sonra başkanlığı üstlenecek arkadaşımıza başarılar diler ve bundan sonra da tüketicilerimize, yoğun bir rekabet içinde uygun fiyat ve iyi kalitede ürünleri sunmak için canla başla çalışmaya devam edeceğimi bildiririm.

ŞOK MARKETLER'DEN 'GÖREVİ BIRAK' ÇAĞRISI GELMİŞTİ

Açıklamada, Aykaç’ın konuşmasından Gıda Perakendecileri Derneği’nin ‘haberinin olmadığı’ yazılarak şu ifadeler yer aldı:

BİM İcra Kurulu üyesi ve Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Sn. Galip Aykaç, 30 Kasım 2022 tarihinde basına açık bir toplantıda bazı açıklamalarda bulunmuştur. Bu açıklamalar öncesinde, basın açıklaması yapılacağı ve açıklamanın içeriği hakkında Gıda Perakendecileri Derneği tarafından herhangi bir Yönetim Kurulu kararı alınmamış ve herhangi bir ön bilgilendirme yapılmamıştır.

Son zamanlarda farklı mecralarda gerçekleştirilen zincir marketlere yönelik suçlamaların doğru olmadığını ve özellikle zincir marketlerin fiyat artışlarının müsebbibi olmadığının aşikar olduğunu ayrıca enflasyonun sebebi olarak zincir marketlerin gösterilmesinin doğru değildir.

'SİYASİ DÜZLEME ÇEKİLMESİNE ZEMİN HAZIRLANMIŞTIR'

Ancak ilgili tarihte Sn. Galip Aykaç tarafından yapılan açıklamalar, bu haksız saldırılara karşı kamuoyunu doğru bilgilendirmekten ziyade maksadını aşarak fiyat artışı tartışmalarının siyasi düzleme çekilmesine zemin hazırlamıştır. Bu açıklamalar nedeniyle Şirketimiz ve Derneğimiz zan altında kalmış, özellikle ticaretimize yönelik haksız ve ölçüsüz saldırıların maalesef artmasına sebebiyet vermiştir.

'GÖREVİNDEN AYRILMALI'

Şok Marketler Yönetim Kurulu olarak; yapılan bu açıklamaları üslup ve tarz açısından tasvip etmediğimizi tarafınıza bildiririz. Bu nedenle Sn. Galip Aykaç’ın dernek başkanlığı görevinde daha fazla kalması sektörün ve hepimizin temsil edildiği derneğimize zarar vereceğinden, kendisinin bu görevden ayrılması gerekliliğini bilgilerinize sunarız.

'SÜREÇ TAMAMLANANA KADAR TOPLANTILARA KATILMAYACAĞIZ'

Ayrılma süreci tamamlanana kadar Şok Marketler olarak dernek faaliyet ve toplantılarına süresiz olarak katılmayacağımızı ve alınacak kararların Şirketimizi bağlamayacağını beyan ederiz.

Bu süreçte kendisi tarafından Şirketimizi ve Derneğimizi bağlayacak herhangi bir açıklama yapmamasını önemle rica ederiz.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1057
  • Bir Dost 1 yıl önce Şikayet Et
    Milleti ahmak yerine koyan bu avel, ürünlerin markete kaç paravan şirketten geçipte marketteki raflara geldiğini bilmiyoruz sanıyor ellaam. Bu zamana kadar iş yapabildiyseniz bu bizim saflığımızdan değil sabrımızdandır. Ve onu da bitirdiniz sonunda. Ya adam olacaksınız yada bu millet sizi adam edecek.
    Cevapla
  • isoo 1 yıl önce Şikayet Et
    eleştirilere cevap verebilirsin lakin haddini de bileceksin
    Cevapla
  • ümit 1 yıl önce Şikayet Et
    yorumlarda bile millet ikiye ayrılmış ki düşünün halimizi
    Cevapla
  • mişmiş 1 yıl önce Şikayet Et
    Onu geçecekler bir zahmet.... Bu su kurnazı sadece dernekteki görevinden istifa etti. Çalıştığı yerde hala icra kurulunda görevli. Eğer bütün görevlerinden istifa edip ilişiği kesilmiştir duymazsam şahsen ben bunların marketlerine adım atmam.
    Cevapla
  • HÖD HÖD 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu Galip efendi sen nasıl şirket idare ettin bu güne kadar sıkılmış sıpa gibi kaldın ortada öyle ağzım var diye her bildiğin her yerde konuşulmaz. Terbiye sınırlarını aştın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle