ABD büyüme verileri açıklandı

ABD ekonomisi, yüksek faiz oranları ve kronik enflasyona rağmen bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 2,9'lik büyüme kaydetti.

ABD büyüme verileri açıklandı
ABD büyüme verileri açıklandı
GİRİŞ 30.11.2022 17:19 GÜNCELLEME 30.11.2022 17:19
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD Ticaret Bakanlığı, temmuz-eylül dönemi GSYH verisine ilişkin ikinci tahminleri açıkladı.

Buna göre, ABD'de GSYH, yılın üçüncü çeyreğinde yıllıklandırılmış olarak yüzde 2,9 arttı.

Söz konusu dönemde GSYH verisinde hafif yukarı yönlü revizyona gidilirken, piyasa beklentisi ekonominin üçüncü çeyrekte yüzde 2,7 büyümesi yönündeydi.

Ülkenin GSYH verisine ilişkin ekim ayında yayımlanan öncü verilerde, ekonominin yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 2,6 büyüdüğü kaydedilmişti.

Yılın üçüncü çeyreğindeki büyüme, ilk çeyrekteki yüzde 1,6 ve ikinci çeyrekteki yüzde 0,6 daralmadan sonra geldi.

Yılın ilk ve ikinci çeyreğindeki daralma, ekonominin güçlü istihdam piyasası ve istikrarlı tüketici harcamalarına rağmen ilk yarıda resesyona girmiş olabileceğine dair endişeleri artırmıştı.

Temmuz-eylül dönemindeki büyümeye, ihracat ve tüketici harcamalarındaki artışlar öncülük etti.

Yılın üçüncü çeyreğine ait kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksindeki artış 0,1 puan artışla yüzde 4,3'e yükseltildi. Gıda ve enerji harcamalarının hesaplama dışı tutulduğu çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksindeki artış da yüzde 4,5'ten yüzde 4,6'ya çıkarıldı.

KAYNAK: AA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 4
  • ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    abd bu rakamları kendi üretir, geçen dönem için durum şöyleydi 2 çeyrek üst üste küçülen ekonomiler RESESYON da dır der genel ekonomistler, kural budur, ne hikmetse abd 2 çeyrek böyle olmasına karşın resesyonda demediler
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    YALAN şişirilme büyüme bu. avrupaya zorla lng satma son aylarda joyistik satışları ile alakasız hareket abd batıyor kimse kandırmasın bizi...
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    He bekle batıyor. Kronik enflasyon da varmış. Ama ne hikmetse 1 dolar 18,6 tl. Ne okuyorsanız, bırakın tövbe edin biz ne yapıyoruz diye.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay beee , amerika büyüdü tamm anliyorum sanayi büyük ve isliyor, ama bizde büyüdük ne alem ise ? Biri bunu bir anlatsin ?
    Cevapla