Başkan Erdoğan'dan Yunanistan'a sert tepki: Artık buna sessiz kalamayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İş birliği Daimi Komitesi 38. Toplantısı Açılış Programı'nda Yunanistan'daki Müslümanlara yönelik kısıtlamalara sert tepki göstererek "Artık buna sessiz kalamayız" dedi.

GİRİŞ 28.11.2022 11:25 GÜNCELLEME 28.11.2022 12:35
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Başkan Erdoğan "Yunanistan'daki Müslüman Türk azınlığına yönelik haksız ve hukuksuz uygulamalar artarak devam ediyor. Yunanistan'daki kardeşlerimizin vakıfları ve malları gasp ediliyor. Ana dillerini öğrenmelerine izin verilmiyor. Artık buna sessiz kalamayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Filistin halkının kendi devleti ve meşru haklarına kavuşması Kudüs ve Mescid-i Aksa'da statükonun korunması için elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "(İslam Ülkeleri Tercihli Ticaret Sistemi) Diğer İSEDAK üyelerinin de katılmasıyla ülkelerimiz arasındaki ticareti yüzde 25 seviyesine yükseltebiliriz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Gönül coğrafyamızın dört bir yanındaki kardeşlerimize selam ve sevgilerimi gönderiyorum.

Son bir yılda terör, afet, çatışma, mezhep temelli gerilimlerde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. TC Cumhurbaşkanı ve İSEDAK Başkanı olarak her birinize adalet, refah ve barışın olduğu dünyada samimi çabalar için teşekkür ediyorum.

Mukaddes kitabımız Kuran-ı Kerim'de siz insanlar içinde çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz buyurulmuştur. Peygamberimiz ise insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır diye buyurmuştur. İslam ümmetinin mensupları olarak hiçbirimiz kendimizi dış dünyadan ve çevredeki hadiselerden izole edemeyiz. Dünyanın neresinde zulüm, çatışma, açlık ve susuzluktan ölen masum varsa vebali hepimizin üzerinedir.

Bizler yetimlere şefkatle davranan hiçbir ayrım gözetmeden mazlumlara sahip çıkan, fakir ve fukaranın elinden tutan bir peygamberin ümmetiyiz. Veren eli alan elden üstün gören bir medeniyetin mensuplarıyız. Dillerimiz, kültürlerimiz farklı olsa da aynı büyük ailenin fertleriyiz. Yaşadığımız topraklar farklı olsa da aynı büyük ailenin fertleriyiz. Dünyanın neresinde olursa olsun tüm kardeşlerimizden sorumluyuz. Her ailede olduğu gibi bizlerin arasında da tartışmalar, gerilimler yaşanabiliyor. Fikir ayrılığına düştüğümüz hususlar ortaya çıkabiliyor. Sıradan meseleler olarak gördüğümüz ve çözüme kavuşturduğumuz müddetçe hiçbir sorun yoktur. İslam ümmeti olarak bizim kardeşliğimiz her türlü fikir ayrılığının üstesinden gelecek güce sahiptir.

TURKOVAC'I İNSANLIĞIN HİZMETİNE SUNDUK

Salgın döneminde bizden talepte bulunan ülkelere tıbbı yardım gönderdik. Bizden talepte bulunan 162 ülkeye tıbbi yardım malzemesi gönderdik. Yerli ve milli aşımız Turkovac'ı milletimizle birlikte tüm insanlığın hizmetine sundu. Afrika halklarının yanında yer aldık. Tabii afetlerden ve savaşlardan etkilenen insanlara yardım elimizi uzatıyoruz. Bununla kalmıyor aynı zamanda bölgede barış ve istikrarın içinde samimiyetle çaba harcıyoruz.

DİPLOMATİK ÇÖZÜMÜN MÜMKÜN OLDUĞUNU GÖSTERDİK

Rusya Ukrayna arasındaki savaşın sonra erdirilmesi için ilk günden itibaren yoğun çalışma yürüttük. Diplomatik çözümün mümkün olduğunu gösterdik.

Tahıl anlaşmasının 120 gün uzatılmasının Afrikalı kardeşlerimizin sıkıntısına çare olacağına inanıyoruz

TÜM DÜNYADA ENFLASYON ZİRVEDE

Salgınla başlayan enerji ve emtia fiyatlarındaki artış ile tırmanan küresel enflasyon tırmanmaya başladı. Avrupa'nın bir çok ülkesinde enerji kesintileri ciddi sorun haline gelmeye başladı.

Tüm dünyada enflasyon ve işsizlik rakamları son yılların zirvesinde. Faizleri yükselterek enflasyonu kontrol altına alma çabaları da bekleneni veremedi. Hayat pahalılığına sebep olan ekonomik sıkıntılardan hep birlikte etkileniyoruz. Bu süreci başarıyla yönetsek de kimi olumsuzlukları biz de hissediyoruz. Tüm dünyada resesyon beklentilerinin artması tünelin sonundaki ışığın henüz görülmediğine işaret etmektedir.

Ülkelerimizin karşılıklı tanıdığı menşee ispat belgeleri düzenlenerek sistem kapsamında ticaretin başlaması da önemlidir. Alınan kararların sistemin uygulamasını kolaylaştıracağı kanaatindeyim. Sisteme dahil olan ülkelere teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte diğer İSEDAK üyelerinin de katılmasıyla ülkelerimiz arasındaki ticareti yüzde 25 seviyesine yükseltebiliriz. İslam ülkelerindeki tasarrufların helal yatırım ürünü olan bu fona aktarılmasının teşvik edilmesinde fayda görüyoruz.

ARTIK BUNA SESSİZ KALAMAYIZ

Bugün İslam karşıtlığı batılı siyasetçilerin oy devşirmek için en sık başvurduğu araçlarından biridir. Lafa gelince demokrasi ve özgürlük konusunda mangalda kül bırakmayanlar Müslümanların hakları olunca en faşist uygulamaları devreye almaktan çekilmiyor. Kimi Avrupa ülkelerinde başörtüsüne getirilen hukuk dışı kısıtlamalar bunun en çarpıcı örneğidir. İnsanların dinlerini yaşamasına mani olmak zorbalıkla inançlara müdahale etmek orta çağın engizisyon ruhunu yeniden hortlatmak demektir. 

15 Mart'ın BM Genel Kurulu tarafından İslamafobi ile Mücadele günü olarak kabul edilmesi uluslararası topluma verilmiş bir mesajdır. Yunanistan'daki Müslüman Türk azınlığına yönelik haksız ve hukuksuz uygulamalar artarak devam ediyor. Yunanistan'daki kardeşlerimizin dini liderleri tanınmıyor, vakıfları ve hakları gasp ediliyor. Kimlikleri reddediliyor.  Ana dillerini öğrenmelerine izin verilmiyor. Artık buna sessiz kalamayız. İslam alemi Yunanistan'da zulme uğrayan kardeşlerimin durumuna daha fazla seyirci kalmamalıdır.

Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin maruz bırakıldıkları hak ihlallerini de biliyorsunuz. Filistin meselesinin 1967 sınırlarında bağımsız egemen coğrafi bütünlüğe sahip Filistin devletinin vücut bulmasıyla çözüme kavuşturulmasını destekliyoruz.

KARDEŞLİK VAZİFEMİZİ LAYIKIYLA YERİNE GETİRİYORUZ

İslam dünyasını 10 yılı aşkın süredir meşgul eden konulardan biri de Suriye'deki ihtilaftır. Türkiye olarak 3,5 milyonu aşkın Suriyeli sığınmacıya topraklarımızda ev sahipliği yaparak milyonlarcasını da Suriye sınırları içinde destekleyerek kardeşlik vazifemizi layıkıyla yerine getiriyoruz. İslam ülkeleri daha güçlü irade ortaya koymalı, siyasi çözüm çabalarına destek vermelidir.

FETÖCÜ'LER 252 KARDEŞİMİZİ ŞEHİT ETTİ

Pek çoğunuz terörün vahşi yüzüne şahit olmuş insanlarız. Terör örgütlerinin kalleş saldırılarında vatandaşlarımızı kurban verdik. Kimi zaman FETÖ, PKK, DEAŞ olarak karşımıza çıktı. Bu örgütlerin tamamı öncelikle Müslümanları hedef aldı ve kan döktü. Sadece biz PKK saldırılarında 40 bine yakın insanımızı kaybettik. FETÖCÜ'ler 252 kardeşimizi alçakça şehit ettiler. 

KÖKÜNÜ KAZIMAKTA KARARLIYIZ

Dökülen bu kanda bölücü terör örgütü kadar DEAŞ'la mücadele kapsamında bu teröristleri silaha ve desteğe boğanların da payı vardır. İlk günden beri proje mahsulü yapı olduğu bilinen DEAŞ'la mücadelede PKK'ya destek verme artık son bulmalıdır. Ülkemizle birlikte Suriye ve Irak'ın da toprak bütünlüğüne tehdit oluşturan bu örgütün kökünü kazımakta kararlıyız.

KAYNAK: HABER7
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 28
  • Tek gözlü balik 1 yıl önce Şikayet Et
    avrupa asla asla asla orta cag engizisyon ruhundan kurtulmadiki.! Barbar´lik hala var ve bu avrupa kültürüdür..Gecmi$ tarihinden asla asla asla bir$ey ögrenememi$ almanya bu gün bir sava$ olsun br degil bin tane hitler cikartir.almanya ikinci dünya sava$ini kazansa idi bu gün hitlerin her yerde heykelleri olcakti.9 kez yapilan hacli seferlerinin komutanlari hep alman idi.Türkiyede yaptiklari katliamlari alman tarihciler yaziyor.
    Cevapla
  • şanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    trafik fahri müfettişliği sorununa bir el atıp halk olarak iptal edilmesini istiyoruz devletin jandarması polisi yeterli bu iş çığrından çıkmış olup kişiselleşmiştir bu müjdeyide bekliyoruz mahkemelerin yükü artmata olup gereksiz evrak yığılmasına neden acıyor
    Cevapla
  • Evrenli 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaskanim Yunanlılar herzaman yapıyor onlar ancak kısasa kısas dan anlar bizde patriği Türkiye Cumhuriyeti atasin bakalım bakalım Yunanlılar ne yapacak
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Batı Trakya Türklerinin değil , Pomak ve Arnavutların Hakları da korunmalıdır .
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey islam ümmeti doğu akdenizin hakimiyetini kararlarınızla ve duruşunuzla Türkiyeye verin israille,abd ile yunanistan ile haçlı ile nasıl mücadele edilir dünyaya gösterelim biznaAllah artık tarih MÜSLÜMAN TÜRKLERİ çağırıyor unutmayın safınızı belli edin safınızı sıklaştırın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle