Türkiye'den Suudi Arabistan açıklaması: Mutabık kaldık

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Majid Bin Abdullah Al Qasabi ile bir araya geldi. Nebati, gerçekleştirilen görüşmede, iki ülke arasındaki ekonomik, ticari ve finansal iş birliğini değerlendirdiklerini belirterek, “Sayın Bakan ile iş birliğimizi söz konusu alanlarda daha ileri noktalara taşıma hususunda mutabık kaldık” ifadelerini kullandı.

Türkiye'den Suudi Arabistan açıklaması: Mutabık kaldık
Türkiye'den Suudi Arabistan açıklaması: Mutabık kaldık
GİRİŞ 27.11.2022 13:53 GÜNCELLEME 27.11.2022 13:55
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Gerçekleştirilen görüşmeyi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda duyuran Bakan Nebati, "Bugün, Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Sayın Majid Bin Abdullah Al Qasabi ile bir araya gelerek son derece verimli bir görüşme gerçekleştirdik" dedi.

TÜRKİYE'DEN SUUDİ ARABİSTAN AÇIKLAMASI: MUTABIK KALDIK

Nebati, gerçekleştirilen görüşmede, iki ülke arasındaki ekonomik, ticari ve finansal iş birliğini değerlendirdiklerini belirterek, "Sayın Bakan ile iş birliğimizi söz konusu alanlarda daha ileri noktalara taşıma hususunda mutabık kaldık" ifadelerini kullandı.

5 MİLYAR DOLARLIK ADIM SON AŞAMADA

Öte yandan Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı Sözcüsü, Suudi Arabistan TCMB'ye 5 milyar dolar mevduat yatırmak için müzakerelerin son aşamasında olduğunu açıklamıştı.

HANGİ ÜLKELERLE SWAP ANLAŞMASI VAR?

TCMB'nin Çin ile 6 milyar dolar, Katar ile 15 milyar dolar, Birleşik Arap Emirlikleri ile yaklaşık 5 milyar dolar ve Güney Kore ile de 2 milyar dolar olmak üzere toplam 28 milyar dolar karşılığı swap anlaşması bulunuyor.

Bankacıların hesaplamalarına göre swapların 23-24 milyar doları halihazırda rezervlerde bulunuyor. Suudi Arabistan ile bugüne kadar swap ya da depo/mevduat ilişkisi ise bulunmuyordu.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 64
  • hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    islamın bayraktarı olan türkiye batıda yalnız bırakılmamal tüm islam alemi bu sancağa sıkı sıkı sarılmalı bu sancakki islamın batı blok tevhidi sancağıdır
    Cevapla
  • kaplan 1 yıl önce Şikayet Et
    bu fırsatı biz millet olarak yapıyoruz benim arac 80 bin oldu 230 bin istemiyorum olmasın evler kiralar yazık yazık kendinize gelin yoksa allah bizi asla efetmez
    Cevapla
  • Mukim 1 yıl önce Şikayet Et
    İçtiğiniz suya ne dersiniz?! ﴾68﴿ Siz mi onu buluttan indirdiniz, yoksa indiren biz miyiz? ﴾69﴿ Dileseydik onu acı bir su yapardık. O halde şükretseydiniz ya!.. ﴾70﴿
    Cevapla
  • KütahyAli 1 yıl önce Şikayet Et
    Açın cepleri açın cüzdanları gökten dolar yağacak bedavaaa bedavaaaa diyenler çıkarsa inanmayı sakın haaa
    Cevapla
  • Jsk 1 yıl önce Şikayet Et
    Finans merkezine gelecekler İstanbul Anadolu yakasındaki Ümraniye uçacak
    Cevapla
  • Sahipkıran 1 yıl önce Şikayet Et
    Elin dingilizi veya avrupalısı gelse böyle dermiydiniz iki yüzlüler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle