Son dakika: Bakan müjdeli haberi duyurdu! Erdoğan açıklayacak, tüm gözler o tarihte...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamudaki sözleşmeli personel düzenlemesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pazartesi günü kabine toplantısında açıklayacağını duyurdu.

GİRİŞ 24.11.2022 20:55 GÜNCELLEME 25.11.2022 17:56
Bu Habere 210 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sözleşmeli personel düzenlemesi ile ilgili önemli bir bilgiyi açıkladı.

Sözleşmeliye kadro konusunda Vedat Bilgin "Başkan Recep Tayyip Erdoğan, pazartesi günü kabine toplantısının ardından düzenlemenin son halini paylaşacak" dedi.

BAKAN BİLGİN DAHA ÖNCE NE SÖYLEMİŞTİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sözleşmeliye kadro ile ilgili olarak "Kamuda özel durumlar dışındaki tüm sözleşme türlerini tek tipe indireceğiz. Kamu görevlilerinin tüm haklarını onlara vereceğiz ve kadro tahsis edeceğiz. Bu çalışmayı tahmin ediyorum ki bu ay sonunda bitireceğiz." dedi. Bu açıklamaya göre Kasım ayı sonuna kadar çalışmanın tamamlanması bekleniyor

4B'Lİ PERSONELLERİN TÜMÜ KADROLU OLACAK MI?

Bakan Bilgin yaptığı açıklamada çalışmanın sadece 4B'lileri kapsayacağını söyledi. 4A zaten kamu kadrosu olduğu için 4A'lıların kadroya girişi gibi bir durum söz konusu değil. Düzenlemeyle 4B'li çalışanlar 4A'lı olarak kamuda geçici kadrodan asil kadroya geçmiş olacaklar.

DÜZENLEMEDEN KAÇ KİŞİ YARARLANACAK?

Söz konusu düzenleme yasalaştığında yaklaşık 600 bine yakın sözleşmeli kamu personeli kadroya geçmiş olacak.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 210
  • Kuran hadimleri 1 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen şu Fahrileri unutmayın,kadro istiyoruz.Reisimiz bizi unutmaz inşallah.
    Cevapla
  • HALİM ZENGİN 1 yıl önce Şikayet Et
    Çumhurbaşkanımız ekonomıyi duzeltecekse 2030 teşvik sistemini uygulamalıdır boylelikle her bir şehrimiz 5 ila 50 milyarlık ihracat potansiyelını yakalamış olur
    Cevapla
  • rmzn 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah hükümete yardım etsin pazarcı bile kadro bekliyor...
    Cevapla
  • kitlerin maaşları 1 yıl önce Şikayet Et
    kit çalışanlarının maaşları bakanlık ve kadrolu çalışanlara (iş yükü görece daha az ve daha az riskli ortamlarda çalışanlara) göre çok ciddi fazla olmalı. misalen kadrolu bir teknik personel 15 bin lira maaş alıyorsa kit te çalışan teknik bir personel 25 bin lira almalı. vergi dilimleri maaşı ve gelen zamları eritmeyecek şekilde düzenlenmeli
    Cevapla
  • Ahmet Varlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Stajda yapılan sigortada, başlangıç sayılsın lütfen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle