Tüm ihtiyaçlarını karşılıyorlar: Bulgarlar akın etti

Bulgaristan’dan Türkiye’ye her hafta gelen turistler, yaklaşan kış hazırlığı öncesi gıdadan giyime kadar tüm ihtiyaçlarını Edirne’den karşılamaya devam ediyor.

Tüm ihtiyaçlarını karşılıyorlar: Bulgarlar akın etti
Tüm ihtiyaçlarını karşılıyorlar: Bulgarlar akın etti
GİRİŞ 21.11.2022 13:33 GÜNCELLEME 21.11.2022 13:34
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Bulgaristan vatandaşları Edirne’ye akın etmeye devam ediyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren kendi araçlarıyla ve tur otobüsleriyle Bulgaristan'dan Türkiye’ye gümrük kapılarından giriş yapan turistler, gıdadan giyime kadar birçok ihtiyacını Edirne’den karşıladı.

Edirne’ye gezmek ve alışveriş yapmak için gelen komşu ülke Bulgaristan vatandaşları, kent merkezindeki çarşı, pazarda doyasıya alışveriş yaptı. Bulgaristan para birimi Leva’nın Türk Lirası karşısında yükselmesini fırsat bilen Bulgaristan vatandaşları, Edirne’ye akın etmeye devam ediyor. Bulgar turist yoğunluğu Edirneli esnafında yüzünü güldürüyor.

Bulgaristan vatandaşı Naciye Ahmet, “Çocuklar için alışveriş yapacağım ayrıca hediye takımları da alacağım” dedi.

Edirne’ye pazara geldiğini söyleyen Bulgar turist Angelina Yordanova, elbiseden peynir ve kaşkavala kadar bütün ihtiyaçlarını kentten karşıladıklarını belirtti.

YÜZDE 99'U BULGAR TURİST

Tekirdağ’dan Edirne’ye gelen pazarcı esnafı Burak Karagüloğlu, pazarın yüzde 99’unun Bulgar turistlerden oluştuğunu ve işlerinin iyi olduğunu ifade etti.

Eczaneden ilaç aldığını söyleyen Bulgaristan vatandaşlarından Fatme Mustafaova, çocuklar için elbise aldığını ve fiyatların biraz arttığına değindi.

Bulgarların Edirne esnafına çok faydası olduğunu vurgulayan baklavacı esnafı Yunus Kara, temel gıda ürünlerinden, yiyecek, elbise, beyaz eşya ve mobilya takımına kadar bütün ihtiyaçlarını kentten aldıklarını ifade etti.

Alışverişini tamamlayan Bulgarlar Avrupa’ya açılan Kapıkule, Pazarkule ve Hamzabeyli Sınır Kapılarından ülkelerine geri döndü.

KAYNAK: İHA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 13
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Fiyatları kendi vatandaşına yüksek tutan ve gününü kurtararak fırsatçılık yapan dolar-euro ile satış yaparak kendini uyanık zanneden esnafa yazıklar olsun, bugün iyisin de her zaman bulgarlar senden alışveriş yapmaz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Edirne' de bir esnafım. Yapılan yorumlara bakıyorum da çoğu kişi ülkemizi kötülemiş. Kardeşim sen nerede yaşıyorsun? Ben Edirne' de yaşıyorum ve Bulgarlar sayesinde para kazanıyorum. Bu parayla eşya, gıda, giyim, faturlar ve ihtiyaç duyulan malzemelerimi alıyorum. Çocuklarıma okul harçlığı veriyorum kazandığım parayla. Edirne de yaşamıyorsun ulken hakkında olumsuz yazma. Edirne de tüm esnaf, otel, taksici, lahmacunu, ciğerci herkes kazanıyor ve halimizden de memnunuz
    Cevapla
  • Misafir1 1 yıl önce Şikayet Et
    Sömürü böyle birşey afrika nasıl yagma ediliyor emekleri aynı onlara döndük
    Cevapla
  • musti 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Türkiye'de yaşayanlardan başka herkese ucuz geliyorsa gerçekten ucuzdur. Acizane düşğncem mesela emek ve ücretlerde ucuz. O yüzden mal ve hizmetler içeridekilere pahalı geliyor olabilir.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bulgarlar Türkiyeden ucuz diye alışveriş yapıyor diye şikayet ediyorlar. Bir de işin tersinden baktığında fiyatların pahalılığından şikayet eder herkes.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle