Rus ekonomisi resesyona girdi

Rus ekonomisi bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4 küçülerek resesyona girdi.

Rus ekonomisi resesyona girdi
Rus ekonomisi resesyona girdi
GİRİŞ 16.11.2022 21:31 GÜNCELLEME 16.11.2022 21:31
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya Federal İstatistik Kurumu (Rosstat), bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla verilerini açıkladı.

Buna göre, bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4,1 küçülen Rus ekonomisi, üçüncü çeyrekte de yüzde 4 küçüldü. Böylece Rusya ekonomisi iki çeyrek üst üste daralarak resesyona girdi.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 2,9 küçüleceği tahmininde bulunurken, Rusya Merkez Bankası ise ekonominin yüzde 3 ila 3,5 arasında küçülmesini bekliyor.

Batılı ülkeler, Ukrayna’daki savaş nedeniyle Rusya’ya başta enerji ve finans sektörü olmak üzere kapsamlı yaptırımlar uyguluyor.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Cafer 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanoğlu nankördür fırsatçıdır ülkede halkı soyanları görmezler yalana dolana ve boş vaatlerin peşinden giderler sonunda eski imkânlarında kayıp ederler ve insanlar geçinebilmek için borçlanır ve yoksulluk halkın kaderi olur buna rağmen ülkede nankör ve yalaka takımı eksik olmaz ancak bu nankör ve inkarcıların gözünü torak doyurur derler doğru bir sözdür.
    Cevapla
  • Mehmed 1 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar doğal gaz ve petrol den zaten yeterince para kazandılar.Sattıkları %70 zamlandı Sadece geçtiğimiz yıllara göre ambargo nedeniyle bu sene girdileri azalmıştır.Resesyon değil.
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi bari bunlar onurlu davranıp küçüldük diyorlar. Biz her sene büyüyerek küçüldük. Pozitif ayrışa ayrışa dibi bulduk. Yalan dolan feşmekan bu arada sırıtacaksın.
    Cevapla
  • Burhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkesi kendiniz gibi sahtekar sanmayın, Türkiye'nin büyüme rakamları uluslararası kuruluşlar tarafından da onaylanıyor.
    Cevapla