Milyonlarca kişinin parası gitti: Türkiye FTX için harekete geçti

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı, FTX.com ticari unvanıyla faaliyet gösteren küresel kripto varlık alım satım platformunun ilişkili olduğu gerçek ve tüzel kişiler nezdinde inceleme başlatıldığını duyurdu.

GİRİŞ 15.11.2022 08:47 GÜNCELLEME 15.11.2022 16:12
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

MASAK Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, son günlerde gerek uluslararası gerekse ulusal basın ve yayın organlarında, FTX.com ticari unvanıyla küresel ölçekte faaliyet gösteren bir kripto varlık alım satım platformunun müşterilerine yönelik yükümlülüklerini yerine getiremediği hususlarına ilişkin haberlere dikkat çekildi.

Açıklamada, Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelik'te 1 Mayıs 2021 tarihinde yapılan değişiklikle kripto varlık hizmet sağlayıcıların, 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun ve ilgili mevzuat kapsamında yükümlü olarak addedildiği hatırlatıldı.

100 binden fazla kişiyi dolandırarak, kripto paradan akılalmaz bir para kazandılar! 100 binden fazla kişiyi dolandırarak, kripto paradan akılalmaz bir para kazandılar!

Kripto para krizinde yeni perde! 24 saatte olan olduKripto para krizinde yeni perde! 24 saatte olan oldu

Kripto piyasalarında FTX etkisiKripto piyasalarında FTX etkisi

2 trilyon dolar buhar olup uçtu2 trilyon dolar buhar olup uçtu

Söz konusu kurumların ilgili mevzuat kapsamında yükümlü olarak belirlenmesinden bu yana Başkanlıkça, bu yükümlülerin faaliyetlerinin Başkanlık görev ve yetkileri çerçevesinde analiz ve incelemeye tabi tutulduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Diğer taraftan, basında çıkan haberlere konu FTX.com ticari unvanlı küresel kripto varlık alım satım platformu ile ilişkili olan ve ülkemizde faaliyet gösteren yükümlülerin işlem ve faaliyetleri, FTX.com'a ilişkin haberlerin kamuoyu gündemine düştüğü ilk andan itibaren Başkanlığımızca dikkatle takip edilmiş ve gerekli tedbirler ivedilikle alınmıştır. Bu tedbirler cümlesinden olmak üzere, FTX.com ticari unvanıyla faaliyet gösteren küresel kripto varlık alım satım platformunun ilişkili olduğu gerçek ve tüzel kişiler nezdinde, Başkanlığımıza kanun ve mevzuat uyarınca verilen görev ve yetkiler çerçevesinde inceleme başlatılmış, bundan başka söz konusu ilişkili kişi ve kurumların bankalar, elektronik para kuruluşları, kripto varlık hizmet sağlayıcıları gibi yükümlüler nezdindeki hesaplarına yapılan işlemler, 5549 sayılı kanunun 19/A maddesi kapsamında askıya alınmıştır. Başkanlığımız incelemeleri ivedilikle neticelendirilerek ilgili adli ve idari mercilerle paylaşılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 33
  • Mülayim 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'den ne paralar gidiyor adam dövizini getiriyor yüksek faizini alıp gidiyor, gidiyor da kimin parası gidiyor, milletin emekleri sömürülüyor işte...
    Cevapla
  • Kürşat 1 yıl önce Şikayet Et
    Ehh haram dedik dinletemedik! Şimdi yobaz yahudi tümünüzü tokatladı!
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Memleketimin memurlarının bir çoğu bu işlere çoook paralar kaptırdı zavallıların hiç sesleride çıkmıyor
    Cevapla
  • Burak 1 yıl önce Şikayet Et
    Altin candir gerisi heyecandir
    Cevapla
  • MUHTAR 1 yıl önce Şikayet Et
    bence 100bin kişinin 25bini türktür çok uyanıklar ya kestirmeden çook para kazanacaklar ya valla çok güzel olmuş afiyetle yesinler eze eze yesinler enayilerin parasını
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle