Kripto dünyası şokta! Binance da açıklama yaptı

Kripto para borsası FTX’in iflasını duyurmasının ardından kripto borsasında yaşanan depremin ardından Binance’den ‘kriz’ uyarısı yapıldı.

GİRİŞ 11.11.2022 20:05 GÜNCELLEME 11.11.2022 20:31
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kripto para borsası FTX, ABD’de iflas süreci başattı. Şirketten yapılan açıklamada, CEO Bankman-Fried’in de istifa ettiği, yerine John J. Ray’in atandığı belirtildi.

FTX, rakibi ve dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ile arasında çıkan sorunların ardından likidite sıkıntısı yaşamaya başlamıştı.

Bankman-Fried, şirketinin likidite sorununu çözebilmek için 8 Kasım'da Binance’in Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Changpeng Zhao ile görüşmelere başlamış ve taraflar Binance’in FTX’i satın almasına yönelik niyet mektubu imzalamıştı.

Binance, görüşmelere başlanmasından kısa bir süre sonra FTX’i satın almaktan vazgeçtiğini duyurmuştu. Binance'ın bu kararında, FTX hakkında soruşturma başlatılacağına yönelik haberler etkili olmuştu.

BINANCE'TAN KRİZ UYARISI

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance'in Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Changpeng Zhao, FTX'teki erimenin tam etkisinin henüz hissedilmediğini belirterek, "kademeli" kripto krizi konusunda uyarıda bulundu.

Zhao, İngiltere merkezli Financial Times gazetesine verdiği röportajda, 1 trilyon dolarlık dijital varlık piyasasının 2008'deki finansal çöküşe benzer bir krizle karşı karşıya olduğunu aktardı.

FTX'teki sıkıntıların ardından gelecek haftalarda daha fazla şirketin başarısız olabileceğine dikkati çeken Zhao, rakip kripto borsası FTX'teki erimenin tam etkisinin henüz hissedilmediğini kaydetti.

Zhao, FTX'in düşüşüyle kademeli etkilerin görüleceğini belirterek, özellikle FTX ekosistemine yakın olanların olumsuz etkileneceğini ifade etti.

Dev borsa iflas etti! On binlerce kişinin parası yandıDev borsa iflas etti! On binlerce kişinin parası yandı

'CIA ve MOSSAD peşimde' dedi, dört gün sonra öldürüldü"CIA ve MOSSAD peşimde" dedi, dört gün sonra öldürüldü

Kripto para devi FTX'in CEO'sundan paylaşım: Her şeyi batırdım...Kripto para devi FTX'in CEO'sundan paylaşım: Her şeyi batırdım...

Binlerce Bitcoin'i öyle bir yere sakladı ki, ABD polisi yıllarca bulamadı! Bulduklarında da çok şaşırdılarBinlerce Bitcoin'i öyle bir yere sakladı ki, ABD polisi yıllarca bulamadı! Bulduklarında da çok şaşırdılar

LİKİDİTE SORUNUYLA BOĞUŞUYORDU

Zhao, 6 Kasım’da yaptığı açıklamada, FTX’e ait FTT adlı tokenları “yaptıkları son değerlendirmeler” neticesinde satma kararı aldıklarını duyurmuştu.

Açıklamanın ardından, FTT, kripto para borsalarında yüzde 90’a yakın değer kaybederek an itibarıyla yaklaşık 2,5 dolardan işlem görüyor.

ABD merkezli FTX borsasındaki para çekim işlemlerinin önemli miktarda artırması nedeniyle çok sayıda kullanıcı, borsadaki paralarını çekmekte sorunlar yaşıyordu.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    binance bütün piyasayı kondtrol ediyor.ftx in batışına da binance sebep oldu.spekülasyon yapiyor ve vadelilerbile insanları dolandırıyor.Arkadaşlar bu kumarbazdan lütfen uzak durun.Rıskın 10 da dokuzu ticarette.Gencler burada para kaybedince yaşama umutları kalmıyor ve kendilerini boşlukta hissediyorlar.sonuçları kötü oluyor.Lütfen bu sahte dünyadan rızkın bol olduğu dünyaya geçiş yapın
    Cevapla
  • Öz Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Biraz daha düşsün alırım. Bitcoin candır.
    Cevapla
  • Bjk1903 1 yıl önce Şikayet Et
    Cripto paracilarin battigini duydukca keyfim artiyor
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Görünen köy yol su elektrik ister....
    Cevapla
  • Alican Martı 1 yıl önce Şikayet Et
    altın ve gümüş kullanamayanlar kriptoyla oynarsa çok para kaybeder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle