Kripto para devi FTX'in CEO'sundan paylaşım: Her şeyi batırdım...

Kripto para borsası FTX'in CEO'su Sam Bankman-Fried, özür diledi. Likidite krizi yaşayan ve hakkında soruşturma başlatılan kripto para borsası FTX'in ABD sitesi, işlemlerin birkaç gün içinde durdurulabileceğini duyurdu.

Kripto para devi FTX'in CEO'sundan paylaşım: Her şeyi batırdım...
Kripto para devi FTX'in CEO'sundan paylaşım: Her şeyi batırdım...
GİRİŞ 11.11.2022 01:12 GÜNCELLEME 11.11.2022 06:21
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Kripto para borsası FTX'in ABD sitesinde işlemlerin birkaç gün içinde durdurulabileceği bildirildi.

Sitede yer alan duyuruda, "FTX ABD'de işlem birkaç gün içinde durdurulabilir. Lütfen kapatmak istediğiniz pozisyonları kapatın. Para çekme işlemleri açık kalacak." uyarısı yer aldı.

"HER ŞEYİ BATIRDIM"

Öte yandan, FTX'in Üst Yöneticisi Sam Bankman-Fried, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, şirketin yaşadığı likidite krizine ilişkin, "Üzgünüm. Her şeyi batırdım, daha iyisini yapmalıydım." diye yazdı.


Bankman-Fried, likiditeyi artırmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ancak başarılı olacaklarına dair bir söz veremeyeceğini kaydetti.

8 MİLYAR DOLARLIK AÇIK

ABD basınında dün yer alan haberlere göre, Bankman-Fried nakit kaynağı bulunamaması halinde şirketin iflas başvurusunda bulunmak zorunda kalabileceği konusunda FTX yatırımcılarını uyarmıştı. Bankman-Fried, kripto para borsasının 8 milyar dolarlık bir açıkla karşı karşıya olduğunu bildirmişti.

BINANCE SATIN ALMAKTAN VAZGEÇMİŞTİ

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance'in Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Changpeng Zhao, salı günü FTX'i satın almayı planladıklarını açıklamıştı.

Zhao, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, FTX'in Binance'ten yardım istediğini belirtmişti.

FTX'in likidite sorunu yaşadığına işaret eden Zhao, "Kullanıcıları korumak adına, FTX.com'u tamamen satın almak ve likidite sorununu gidermeye yardımcı olmak amacıyla bağlayıcı olmayan bir niyet mektubu imzaladık." demişti.

KAYNAK: NTV
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 41
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu kripto borsalari denetlenmedigi için heralde havuz sistemi yapıyorlar ve paraları batiriyorlar. bizde de 90li yıllarda küçük yatırım şirketleri bunu yapıyordu ve milletin parasını batiriyorlardi. cem uzanın imar bankası bile böyle işler yaparak batti. çift kayıt sistemi vs. kriptoya para yatirmayin, bir ponzi kumar sistemidir. haramdır.
    Cevapla
  • Türkmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Kripto da söylenen herşey yalan çıktı... Kripto nun teknoloji si blokchin kullanılabilir lakin hiç bir ülke kendi parasının yerine başka bir kripto paraya izin vermez salvadoru örnek göstermeyin... Kripto da bir avuç kazanmış olabilir yüzde 99 u hüsranla sonuçlanacak... Paranız var ise arsa ev alın o kadar yok diyorsanız Altın Gümüş alın illaki kazandırır garanti yatırım...
    Cevapla
  • isini yap 1 yıl önce Şikayet Et
    kripto para dolar,altin,faiz bunlarin hicbirinin vatandasa ve devlete faydasi olmayan yatirimlardir. bilakes ulkeye zarari vardir enflasyon a sebep olur. ticaretle ugrasamiyorsaniz borsadaki sirketlere yatirim yapin. bu sekilde ulke ekonomisine faydaniz olur.
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Cripto para ile kolay kazanç elde edeyim derken her şeyini kaybedenlere hiçbir şekilde acımayın
    Cevapla
  • Kani 1 yıl önce Şikayet Et
    Coint'e para yatıran açgözlüdür gün geldiğinde o göz patlar sonra gözüm patladı diye kimse ağlamasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle