TMSF'den Cem Uzan açıklaması

Davaları kaybettiği için Cem Uzan'ın Fransa'daki mal varlığı ve banka hesapları üzerindeki ihtiyati tedbir kararının devam ettiği belirtildi.

TMSF'den Cem Uzan açıklaması
TMSF'den Cem Uzan açıklaması
GİRİŞ 09.11.2022 14:06 GÜNCELLEME 09.11.2022 15:04
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Fon tarafından Paris'te açılan davalara itiraz eden Cem Uzan'ın kaybettiği dava sayısının 20'ye ulaştığını duyurdu.

TMSF'den yapılan açıklamada, hakkında kesinleşmiş 47 yılı aşan hapis cezası bulunan firari Cem Uzan'ın Fransa'da Türkiye aleyhine açtığı ve kaybettiği dava sayısının 20'yi bulduğu belirtildi.

İmar Bankası ile ilgili olarak Uzanlar aleyhine açılan ve kesinleşen mahkeme kararlarının Fransa'da geçerli olabilmesi için TMSF tarafından 2017'de davaların açılmaya başlandığı anımsatılan açıklamada, "Uzanlar, ihtiyati tedbirlerin kaldırılması ve Paris'te açılan davaların reddedilmesi için girişimlerde bulunuyor. Fakat söz konusu girişimlerinin çoğu bugüne kadar hem Paris yerel mahkemeleri hem de temyiz mahkemelerince reddedildi. Davaları kaybettiği için Cem Uzan'ın Fransa'daki mal varlığı ve banka hesapları üzerindeki ihtiyati tedbir kararı devam ediyor." denildi.

"UZAN AİLESİNİN SEBEP OLDUĞU ZARAR MİNİMUM 17 MİLYAR DOLAR"

Açıklamada, Cem Uzan ve ailesinin yönetiminde bulunan İmar Bankası'nda ikili kayıt tutulmasının yaklaşık 6,5 milyar dolarlık kamu zararına sebep olduğu ve oluşan zararın halkın vergileriyle karşılandığı belirtildi.

Söz konusu zarar tutarı için TMSF'nin Hazine'den borçlandığı ve İmar Bankası'nın mağdur ettiği kişilere parasını geri ödeyebildiği anımsatılan açıklamada, Uzan ailesinin sebep olduğu bu kamu zararının, Devlet İç Borçlanma Senetleri'ne (DİBS) endekslendiğinde bugünün parasıyla yaklaşık 17 milyar dolara karşılık geldiği bildirildi.

Cem Uzan'ın İmar Bankası yolsuzluğunda sorumluluktan kurtulmak için geriye dönük yaptırdığı işlemler tespit edilince bu usulsüzlük için de Cem Uzan hakkında mahkumiyet kararı verildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi ve Pamukova Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davalar sonucunda Cem Uzan, kamu kurum ve kuruluşlarını dolandırmak, nitelikli zimmet, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, resmi belge düzenlemek ve azmettirmek suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmaktan suçlu bulundu. Kesinleşmiş 47 yıl 5 ay 20 günlük hapis cezasına çarptırıldı."

TMSF'nin, Uzanların mal varlıklarını satarak sebep oldukları kamu zararını tahsil etmek için yurt dışında da hukuk mücadelesi verdiği bildirilen açıklamada, Uzan ailesinin Çukurova Elektrik (ÇEAŞ) ve Kepez Elektrik ile ilgili açtığı, faizleriyle birlikte 23,5 milyar doları bulan Libananco davasının da Türkiye Cumhuriyeti lehine sonuçlandığı anımsatıldı.

KAYNAK: AA
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 25
  • Türk. 1 yıl önce Şikayet Et
    Pilava oy veren millet pkkyada ipsizide sapsizida altı oklu hırsızlara da oy verir.
    Cevapla
  • Resa 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan haber hep bunlar , uzanı dinleyin ara sıra ekrana çıkıp anlatıyor gercegi
    Cevapla
  • vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya biraksaydiniz adami, daha onu Cumhurreisi sececektik. Vallahi cok üzüldüm.
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    imar banlasindan zarari olanlar niye devlet oduyor abi niye ben oduyorum . acmasalari hesap mesap
    Cevapla
  • Düşünen 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşım sadece minnacık beyni olan bi insan bile şunu düşünür Bu adamlardan el konulan teslim 4,4 milyar bak milyon değil milyar dolara satıldı bu hesaba göre devletim adama 3 milyar dolar borcu var
    Cevapla
  • Düşünen 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşım sadece minnacık beyni olan bi insan bile şunu düşünür Bu adamlardan el konulan teslim 4,4 milyar bak milyon değil milyar dolara satıldı bu hesaba göre devletim adama 3 milyar dolar borcu var
    Cevapla
  • Çiftçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Birde şu pacavralar ülke yönetecek buna inananlarda çabası
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle