Çalışma Bakanlığı 'Asgari Ücret Araştırması' başlattı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeleri de kapsayacak anket çalışmasına başladı.

GİRİŞ 09.11.2022 09:03 GÜNCELLEME 09.11.2022 09:14
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanmadan önce işçilerin, işverenlerin ve kamuoyunun beklentilerini tespit etmek üzere araştırma başlatıyor.

2023 yılında geçerli olacak yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında, Türkiye genelindeki küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeleri de kapsayacak bu araştırmada asgari ücret beklentileri tespit edilerek değerlendirilecek.

ANKET SONUÇLARI PAYLAŞILACAK

2023 yılı asgari ücret belirleme çalışmaları çerçevesinde derlenen anket sonuçlarının, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında kamuoyuyla paylaşılması planlanıyor.
 
Bakanlık, 2022 yılında da asgari ücreti belirleme çalışmaları sürecinde Türkiye genelinde akademik bir kadronun gerçekleştirdiği asgari ücret araştırması yapmıştı.

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 90
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücret ve Emekli aylıkları en düşük 15.000 bin TL nin altın da olmamalı Hayat şartları ortada Artık evden çıkamaz olduk geçinemiyoruz tatil e çıkamıyoruz bir yere gidemiyoruz paranın alım gücü yok çünkü Ancak yabancı Turistler gelip dört dört lük gezip eğleniyorlar çünkü paraları değerli
    Cevapla
  • Osman eyt 51 1 yıl önce Şikayet Et
    Birisinin serbest piyasaya dur demesi lazım onbeş değil yüzbeşte olsa açgözlü fırsatçı milletimizin hakından gelemezsin hepside elini oğuşturarak zam yapmayı bekliyor piyasa yerinde durup endüsük emekli aylığıda en az otuzbin olmadıkça türkiye şöyle büyürü böyle geliştik denemez insanlar madur
    Cevapla
  • Zekamı yetmiyor 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay ankete ne gerek var çok basştçe sütün peynirin yumurtanın kömürün elektriğin bebek mamasının bebek bezinin fiyatlarına baksalar her çalışana yüzde 70 80 zam verilmesi gerektiği bilirler bilmiyorlarsa bileni getirelim
    Cevapla
  • Seda56 1 yıl önce Şikayet Et
    17 yıldır herşey güllük gülistanlıktı ta ki 3 yıl çnce değişti herşey pandamiydi savaştı derken tüm dünya ekonomik sorunlarla boğuşmaya başladı ki bence öyle dedikleri gibi kriz ve kıtlık yok dünyayı yönetmeye çalışan baronların işi bu ve sayın cumhurbaşkanımızın dediği gibi ekonomik darbedir bu bize yapılan kanmayalım herşey seçime kadardır seçimi kazandığımız zaman azda olsa bazı şeyler eskiye dönecek emin olun cumhurbaşkanımıza sahip çıkalım
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    İlk önce Aylık bağlama oranı ABO nun yeniden düzenlenmesi lazım. Artık 3.500 lira Emekli maaşını hiçbir değeri kalmamıştır.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir ailenin geçim standartı neyse onun üzerine refah payıda konularak verilmelidir, memurlar emekliler tüm vatandaşlarımız insan gibi yaşasın güzel ülkemizde, ayrıca rahmetli Erbakan döneminde olduğu gibi eşel mobil sistemine geçilsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle