Bakan Kirişci'den ekmek zammı ve kuraklık açıklaması

Kabine toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, ekmek fiyatları, kuraklık riski ve tahıl koridoru ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Kirişci'den ekmek zammı ve kuraklık açıklaması
Bakan Kirişci'den ekmek zammı ve kuraklık açıklaması
GİRİŞ 08.11.2022 12:00 GÜNCELLEME 08.11.2022 15:31
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Kabine toplantısı ardından açıklamalarda bulunan Bakan Kirişçi, kuraklıktan dolayı çiftçilerin kışlık ekimleri yapamadıklarına dair çıkan haberlerle ilgili açıklamada bulundu.

EKİNLER YAPILDI

Su rezervlerimiz konusunda bir sıkıntının olmadığını belirten Bakan Kirişçi, "Çiftçimizin ekim işlemleri bitti. Toprağın hazırlanması konusunda bir sorun yok. Ekinler ekildi. Tarım sigortası kapsamında kuraklık riskiyle ilgili TARSİM poliçe üretiyor. Vatandaşlarımızın bu poliçelere ilgi göstermelerini tavsiye ediyoruz.  Türkiye’nin sigorta ortalaması yüzde 21.4 yani TARSİM, çok düşük. ÇKS’ye kayıtlı çiftçilerin 5’de 1’i ancak sigortaya kayıtlı. 16 yıllık bir mazisi var. Daha fazla olmasını arzu ederdik." dedi.

"FİYATLARI SÜBVANSE EDİYORUZ"

Son günlerde kamuoyunda yer alan ekmek fiyatlarına zam iddialarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Kirişçi, "Biz zaten buğdayla ilgili biliyorsunuz 7 bin 450 liradan buğdayı üreticiden aldık. Şimdi onlara 4 bin 500 liradan veriyoruz. Yani 2 bin 950 lira biz ekmek yapan fırıncının kullanacağı unu TMO olarak sübvanse ediyoruz. 2 bin 950 lira ton başına. Dolayısıyla bizim üreticilere ödediğimiz paranın 2 bin 950 lira altında bir fiyatla bunu un sanayicisine verip "sen de un yap bundan bunu da fırınlara ver" dediğimizde biz görevimizi bakanlık olarak yapmış oluyoruz." açıklamasında bulundu. 

"CUMHURBAŞKANIMIZ ÜCRETSİZ VERMEK İSTİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimleriyle yeniden işlemeye Tahıl koridoruyla ilgili olarak konuşan Kirişçi "Bu konuda bizim atıl bir kapasitemiz var. mesela un sanayinde, makarna, irmik ve bulgur sanayinde… şimdi biz kendi atıl kapasitemizi Rusya’dan alacağımız o bedelsiz buğdayı kendi fabrikalarımızda işledikten sonra, en az gelişmiş ülkelere bunları, Cumhurbaşkanımızın arzusu bedava aldığımız buğdayı, bulgur olarak un olarak bedava vermek." dedi. 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 23
  • Levent 1 yıl önce Şikayet Et
    Trakya da buğdaylar ekilemiyor, ekebilen az sayıda, onlar da kuruya ekiyor,ciddi şekilde kuraklık var.
    Cevapla
  • Anlamsız oldu 1 yıl önce Şikayet Et
    Sy bakanım aynı zamanda ekimi bitir dediğiniz çifçiye ayni olarak mazot gübre desteği vermeye çalışıyorsunuz yani ihtiyacını nasıl giderecek bu çelişkili değilmi biz diyoruzki zamanın da yapılan destek işe yarar şimdi kartaki gübreyi mazotu naptın çifçi artık nakit veriminiz gerek
    Cevapla
  • İş yapacak lazım 1 yıl önce Şikayet Et
    Hac rumuzlu arkadaş meselede o zaten çifçi ekimi yaptı ayni mazotu gübreyi ne yapsın artık hiç bir anlamı yok şuan ayni vermesinin öyle herkesin zannettiği gibi bütün çifçi dalavere çeviremiyor herkes dalavere çevirse bu rekorürünler nerden geliyor karnınızı doyurduğunuz ürünü leylekmi getiriyor boş yorumlardan çifçi bıktı
    Cevapla
  • hacı 1 yıl önce Şikayet Et
    nakit yok artık kaç tane uyanık şu kadar yerim var ekicem deyip indirdi cebe parayı artık denetimli herşey
    Cevapla
  • Hak 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarımı köylü yapar köylü kalkınmadan tarım olmaz. Şirketler devletten teşvi alır para kazanmaya bakar. Para kazanamadığında başka işe girer yada kapanır.. Ormanları koruma adına doğal hayvancılık yok oldu.. Et süt ileriki zamanlarda çok sıkıntı olacak pahalı yemlerle et süt olmaz.. Köylü hala kullandığı alanların sahibi değil. Devlet tapu vermemiş.işgalci ilan etmiş, Bölünemeyen tarlalar ekilemez hale gelmiş.....Köylünün problemleri çözülmeli
    Cevapla
  • Akytolga 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kuraklık olduktan sonra sigorta yaptırmanın espirisi ne ola. Ancak kuraklığa uğrayan ve yaptıran kazanır. Başka çarelerle üretimi artırmak gerek. Yoksa sigorta üretimi artırmaz. Sigorta diğer branşlarda dalavere işi. Dürüstler ödüyor riayetsizlik kazanıyor
    Cevapla
  • akıncı beyi 1 yıl önce Şikayet Et
    artık insanımız maalesef çok kazanmaya alıştı ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle