Türkiye'ye para akacak! Tam 25 milyar dolar gelmesi bekleniyor

Geçen hafta kurulda kabul edilen enerji depolama düzenlenmesi ile birlikte 20-25 milyar dolarlık bir yatırım beklendiğini belirten Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, bu alanda yapılacak yatırımları Türkiye için büyük bir fırsat olarak gördüklerini vurguladı.

GİRİŞ 01.11.2022 16:10 GÜNCELLEME 01.11.2022 16:20
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından organize edilen Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi 2022 (TÜREK 2022) kapsamında AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Dünya devinden Türkiye'ye yatırım kararı: Vefa borcumuzu ödeyeceğizDünya devinden Türkiye'ye yatırım kararı: Vefa borcumuzu ödeyeceğiz

Yenilenebilir enerji sektör toplantılarında konu güneş ve rüzgar olunca ayrı bir heyecan ve motivasyon oluştuğunu belirten Yılmaz, "Enerji depolama teknolojilerinin yalnızca güneş santrali ekipman üreticileri için değil, batarya teknolojisi geliştiricileri ve üreticileri için de yeni bir heyecan, iş alanı ve istihdam olanağı sağlayacağına inanıyorum." diye konuştu.

Yılmaz, bugün dünyanın gündeminde yenilenebilir enerji konusunun ana başlık olarak görüldüğünü ifade etti.

Türkiye’de yatırımların devam ettiğine, iyi günde de kötü günde de EPDK'nin sektörün yanında olduğuna işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:

TOGG için CİMER'e ilginç başvuruTOGG için CİMER'e ilginç başvuru

25 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM BEKLENİYOR

"Sırtımızı rüzgara verelim. Atalarımız ne derdi; arkana rüzgarı alırsan yorulmazsın. Yüzümüzü de güneşe döneceğiz. Üreticiler aynı zamanda tüccardır, tedbirli tüccar olmak zorundasınız. Enerjinin geleceği ile ilgili depolamaya yönelik mevzuat önümüzdeki günlerde (Resmi Gazete'de) yayımlanacak.

TCMB bankaları uyardı: Artık bunlara son verinTCMB bankaları uyardı: Artık bunlara son verin

Yatırım ortamını görüyoruz, bu büyük bir fırsat. Yerli ve yabancı birçok yatırım çekeceğini düşünüyoruz. Dünyada da iyi bir yer edineceğiz. Batarya yatırımını da Türkiye için büyük bir fırsat olarak görüyoruz. Bizim bataryamız sağlam, enerjimiz bitmez. Geçen hafta kurulda kabul edilen enerji depolama düzenlenmesi ile birlikte 20-25 milyar dolarlık bir yatırım bekliyoruz."

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 29
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çeşme olup aksada para nafile memleket teki haremi ev sahiplerinin, oto galericilerinin, manavının, kasabanın,sözde ucuzluk marketlerin,zengin marketler Zincirlerinin vs vs sahiplerinin gırtlağını sıkmadıkça nafile nafile benden söylemesi...
    Cevapla
  • Malazgirt...71 1 yıl önce Şikayet Et
    Etkisini orda çalışırsan görürsün.....
    Cevapla
  • alparslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Birilerinin o parayı sokak başına tezgah kurup ihtiyaç sahiplerine dağıtacağını düşünüyor olamazsın değil mi? Öngörülen yatırımlar yapılırsa yatırımcı yatırımın bedelini öz sermayesi ve finans kuruluşlarından karşılayacak yani para harcayacak. Bunun da bir kısımı ülke içine dağılacak. Vida sıkmayı biliyorsan sen de tut işin bir ucundan payını al. Aksi halde cebine bir şey girmez.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    akaryakıt fiyatlarıyla oynamayı bi biraksaniz sunu haftalık veya 0n günlük programlasaniz sahada hic yoksunuz kontrol yok hükümete ve Reisimize zarar veriyosunuz
    Cevapla
  • Mağdur 1 yıl önce Şikayet Et
    İlk önce engellediğiniz GES ler ile başlamanız gerekir milyonlarca dolar yatırımı EPDK aldığı karar ile çöp olmaya mahkum etti şimdi dışarıdan yatırımcı bekleniyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle