Türkiye'den müthiş petrol hamlesi: 'ZEKİ' geliştirildi

TPAO, petrol endüstrisine katkı sunacak milli yazılım 'ZEKİ'yi hayata geçirecek. ZEKİ'nin Türkiye'yi bu alanda ilk sıralara taşıyacağı ifade edildi. TPAO'nun bir yazılımlar bütünü olan ZEKİ platformu ile geleceğin petrol endüstrisine yön vereceği vurgulandı.

Türkiye'den müthiş petrol hamlesi: 'ZEKİ' geliştirildi
Türkiye'den müthiş petrol hamlesi: 'ZEKİ' geliştirildi
GİRİŞ 01.11.2022 16:08 GÜNCELLEME 01.11.2022 16:22
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Karadeniz gazının ülke ekonomisine kazandırılması için çalışmalarını sürdüren Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), geleceğin petrol endüstrisine yön verecek ZEKİ yazılım platformunu hayata geçirmeye hazırlanıyor.

TPAO'dan yapılan açıklamada, dünya petrol endüstrisi için geleceğin dijital operasyonunu tanımlayan milli yazılım ZEKİ'nin, Türkiye'yi bu alanda ilk sıralara taşıyacağı belirtildi.

TOGG için CİMER'e ilginç başvuruTOGG için CİMER'e ilginç başvuru

Türkiye'nin liderliğini kabul ettiler! İş birliği için teklifler yağıyorTürkiye'nin liderliğini kabul ettiler! İş birliği için teklifler yağıyor

 

Milli hidrokarbon arama ve çıkarma faaliyetlerinde attığı adımlarla dünya çapında öne çıkan TPAO'nun, bir yazılımlar bütünü olan ZEKİ platformu ile geleceğin petrol endüstrisine yön vereceği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye'nin milli gücünü ve yeteneklerini öne çıkarmayı hedefleyen TPAO, ZEKİ platformu üzerinde geliştirilen uygulamaları kullanarak, üretim, varlık ve kurumsal süreçlerin baştan sona optimizasyonunu sağlayacak. Projenin hazırlanması sürecinde, Türk mühendisleri alanlarındaki global liderlerle çalışarak bilişim, operasyon, mühendislik ve veri teknolojilerini tek bir yazılım çatısı altında birleştirdi. ZEKİ yazılım platformu, 40 bin farklı kaynaktan aldığı gerçek zamanlı veriyi harmanlayarak ilişkilendiriyor, yarattığı öngörüleri tamamen dijitalleştirilmiş karar süreçlerine aktarıyor."

"ENERJİNİN ÇIKARILMASINDAN DAĞITILMASINA KADAR HER ŞEYİ GÖZLEMLİYOR VE MODELLİYOR"

En gelişmiş dijital ikiz teknolojilerini kullanan ZEKİ'nin, doğal gaz yatağından dağıtım şebekesine kadar üretim ve akış süreçlerini uçtan uca modellediğini, yönetim desteği verip üretim optimizasyonu sağladığı aktarılan açıklamada, "Böylece ZEKİ, operatörlerin çalışma ve karar alma süreçlerini daha etkin ve verimli hale getiriyor. Yapay zekayla donatılan ZEKİ, Karadeniz'in tüm zorluklarına karşı doğru planlamayla hareket edilmesini sağlıyor." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, uzmanların, bu platform sonrasında veri bazlı operasyon ve yönetim modeliyle bu alanda yeni dönemin başlayacağına dikkati çektiği belirtildi.

KAYNAK: AA
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 4
  • M.D. 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah, hayırlı uğurlu olsun emeği geçen herkesten, ALLAH, razı olsun her zaman sizleri muvaffak eylesin yar ve yardımcınız olsun inşallah ülkemiz ve halkımız için güzel işler yapan herkesten ,ALLAH, razı olsun sizlerle gurur duyuyoruz Onur duyuyoruz Şeref duyuyoruz sağ olun var olun.
    Cevapla
  • Molla Kasım 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir proje, yapanları tebrik ederim.
    Cevapla
  • Kazım Şimendifer 1 yıl önce Şikayet Et
    Zekiye nirede,kardiş.açız da.
    Cevapla
  • şahin avcı 1 yıl önce Şikayet Et
    açsan bu saatte bilgisayar başında ne işin var oraya buraya laf yetiştireceğine git çalış...
    Cevapla