En eski doğal gaz sahası için Filistin harekete geçti

Filistin, Doğu Akdeniz'deki en eski gaz sahası olarak bilinen Gazze Marine doğal gaz sahasına yönelik Mısırlı şirketlerle imzalanan anlaşmayı onayladı.

En eski doğal gaz sahası için Filistin harekete geçti
En eski doğal gaz sahası için Filistin harekete geçti
GİRİŞ 01.11.2022 08:39 GÜNCELLEME 01.11.2022 09:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Filistin hükümeti, haftalık toplantısının ardından yazılı bir açıklama yaptı.

Hükümetin, "Filistin Yatırım Fonu ile Mısırlı şirketler grubu arasındaki (Gazze Marine) gaz sahası çerçeve anlaşmasını onayladığı" belirtilen açıklamada, detaylı ek anlaşmaların daha sonra Filistin Bakanlar Kuruluna sunulacağı kaydedildi.

FİLİSTİN İLE MISIR'IN GAZZE MARİNE DOĞAL GAZ SAHASINI GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI

Filistin Yatırım Fonu, Atina merkezli Uluslararası Konsolide Müteahhitler Şirketi (CCC) ve Mısır Doğal Gaz Holding (EGAS) ile Filistin'in doğal gaz ihtiyacının karşılanması için gerekli altyapının geliştirilmesi için Şubat 2021'de iş birliği anlaşması imzalamıştı.

Ekim ayının başlarında, Filistin Yatırım Fonu'nun, Gazze'nin 36 kilometre batısında yer alan Gazze Marine doğal gaz sahasını geliştirmek için EGAS ile teknik anlaşma imzalamayı planladığı belirtilmişti.

Filistin ve Mısır tarafının, gazın pazarlanması ve hisselerin ortaklara dağıtımını belirleyecek teknik anlaşmayı 2022'nin son çeyreğinde imzalayacağı kaydedilmişti.

DOĞU AKDENİZ'DEKİ EN ESKİ DOĞAL GAZ SAHASI "GAZZE MARİNE"

Gazze Marine doğal gaz sahası, Doğu Akdeniz'de keşfedilen ilk doğal gaz sahası olma özelliği taşıyor. Sahadaki rezervlerin 32 milyar metreküp olduğu tahmin ediliyor.

Akdeniz'de 1999'da keşfedilen saha, 2000 yılında British Gas (BG), daha sonra 2018'e kadar Royal Dutch Shell şirketi tarafından geliştirildi.

İsrail, Filistin'in Gazze Marine doğal gaz sahasını geliştirmesine izin vermiyor. Filistin söz konusu doğal gaz sahasındaki hakkını teyit etmek ve uluslararası boyutta İsrail üzerinde baskı unsuru oluşturmak için 3 yıl önce Doğu Akdeniz Gaz Forumu'na katılmış olsa da hala bu doğal gaz sahasını kullanamıyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah büyük
    Cevapla