Son dakika haberi: Fitch'ten dünyaya 'faiz' uyarısı! 3'lü tehdide dikkat çekti

Son dakika... Fitch Ratings, üçlü faiz artış tehdidi, Avrupa'daki doğal gaz krizi ve Çin'in emlak piyasasında yaşanan zayıflamanın azalma belirtisi göstermemesi nedeniyle küresel kredi risklerinin son çeyrekte arttığı uyarısında bulundu.

GİRİŞ 18.10.2022 20:48 GÜNCELLEME 18.10.2022 21:00
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada, temel tahminlerin 2023'te ABD ve Avrupa'daki resesyonları içerecek şekilde revize edildiği, geniş tabanlı risk ortamının aşağı yönlü olmaya devam ettiği aktarıldı.

ABD'de enflasyon korkusu: Beklentiyi aşarsa borsada fırtına koparABD'de enflasyon korkusu: Beklentiyi aşarsa borsada fırtına kopar

Dünyadaki herkes para kaybedecek! Tarih verildi: Resesyon kaosu başlıyor!Dünyadaki herkes para kaybedecek! Tarih verildi: Resesyon kaosu başlıyor!

3 TEHDİDE DİKKAT ÇEKTİ

Açıklamada, üçlü faiz artış tehdidi, Avrupa'nın doğal gaz krizi ve Çin'in emlak piyasasındaki zayıflamanın azalma belirtisi göstermemesi nedeniyle küresel kredi risklerinin son çeyrekte arttığı kaydedildi.

Artan faiz ortamının, Avrupa'nın enerji sorunlarının bir gaz krizine dönüşmesinin ve Çin'in emlak piyasasındaki toparlanma eksikliğinin zorlu makroekonomik ortama katkıda bulunduğu belirtilen açıklamada, bunun olumsuz kredi sonuçları ihtimalini artırdığı ifade edildi.

Almanya'da enerji krizi şirketleri iflasa sürüklüyorAlmanya'da enerji krizi şirketleri iflasa sürüklüyor

Petrol fiyatları sert düştü! Benzin ve motorine indirim ihtimaliPetrol fiyatları sert düştü! Benzin ve motorine indirim ihtimali

Açıklamada, Avrupa gaz piyasasındaki dengenin sağlanamamasının, ABD ve Avrupa'da 2023'e kadar sürecek yüksek enflasyonun, Çin emlak piyasası ve toparlanma eksikliğinin diğer sektörleri etkileme ölçüsünün, Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki ilerlemenin, gelişmiş piyasalardaki konut piyasası düzeltmelerinin hızının ve ekonomik ve sosyal baskılara verilen tepkide yetkililerin yaptığı politika hatalarının kredi risklerini önemli ölçüde artıracak temel faktörler olduğu aktarıldı.

Stagflasyon, finansal istikrarsızlık, Çin'in makro ve finansal riskleri, yönetim ve politika riskleri ile iklim dönüşümünün de kilit riskler arasında yer aldığı da belirtilen açıklamada, artan jeopolitik risklerin ve uzun vadeli politika gündemlerinin değişmesinin daha fazla politika belirsizliğine yol açtığı vurgulandı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    faiz sebep enflasyon sonuçtur bugün cehapenin çakma uzmanlarının çığırtkanlıkları olmasa Reis Faizi 0 a enflasyonuda yüzde 2 lere çekmişti ama geç olsun güç olmasın zaten 2023 sonrası artık esameleri okunmayacak
    Cevapla
  • Kartal gözü . 1 yıl önce Şikayet Et
    Artırın faizi. Batırın dünyayı .biz faizi indirmeye devam edeceğiz kur faiz enflasyon . Fed baronlarının cebini doldurur
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Faiz artışı enflasyonu yükseltir kısır döngü ye girdi Avrupa ABD
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Faiz konusunda geri kalmış ve gelişmekte olan ülkelere faiz artırımı yapılmasını salık verip kendileri için düşük faizi önermek niye?
    Cevapla
  • Kürşat 1 yıl önce Şikayet Et
    Faiz düşmeyecek tamamen kalkacak!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle