Dünyadaki herkes para kaybedecek! Tarih verildi: Resesyon kaosu başlıyor!

ABD'nin yakın zaman içerisinde resesyona girmesi ve yüksek işsizlikle karşı karşıya kalmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yayınlanan farklı bir raporda yer alan bilgiye göre ise, dünyada hanehalkları 2008'de yaşanan finansal krizden sonra en büyük servet kaybını yaşayacak.

Dünyadaki herkes para kaybedecek! Tarih verildi: Resesyon kaosu başlıyor!
Dünyadaki herkes para kaybedecek! Tarih verildi: Resesyon kaosu başlıyor!
GİRİŞ 17.10.2022 14:19 GÜNCELLEME 17.10.2022 14:29
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Haber7

Koronavirüs salgını ve Rusya-Ukrayna savaşı artan emtia ve enerji fiyatları tüm dünyaya yayılan bir küresel enflasyona neden oldu. Yüksek enflasyonlar karşı ilk olarak faiz silahını çeken merkez bankaları ise, aşırı faiz artışları ve şahin söylemlere giderek, sıkı para politikası ile harcamaları kısarak enflasyonu frenlemeye çalıştı. 

Ancak özellikle enerji fiyatlarındaki durdurulamaz artış merkez bankalarının yüksek faiz politikalarını dinlemedi.

Fed’in yeni faiz kararını duyuracağı bir sonraki toplantı 1-2 Kasım'da yapılacak. Faiz kararı ise 2 Kasım 2022 Çarşamba günü saat 21.00'de açıklanacak.

Bunun bir sonucu olarak ABD ve Avrupa gibi büyük ekonomiler, 40 yılı aşkın süre sonra yüksek enflasyon ve yüksek faizle aynı anda baş başa kaldı. Sadece kendilerini değil aynı zamanda dünyanın bir çok ülkesini de ekonomik olarak etkileyen bu ülkeler, şimdi ise sancılı bir resesyon riski ile karşı karşıya kaldılar.

SON KURŞUN MU OLACAK? FED'DEN YENİ FAİZ ARTIŞI BEKLENİYOR

Tüm dünya ekonomilerinin merakla beklediği ve geçtiğimiz hafta açıklana ABD Eylül ayı TÜFE oranı beklenenden yüksek geldi. Fed'den gelen mesajlara baktığımız ise, kurum halen enflasyona çareyi faizde arıyor. Kısacası Fed, kasım toplantısında 75 baz puan daha bir faiz artışına gidecek.

Fed, BM ve Dünya Bankası gibi kurumların yanı sıra iş dünyayı ve akademisyenlerinde uyarılarına kulağını tıkamış durumda. Birçok ünlü isim ve kurumdan gelen faiz artışları resesyona neden olacak açıklamaları Fed'de bir etki yaratmadı. Şimdi ise bu adımların sonucu olarak ABD'nin kısa bir süre içerisinde resesyona girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

ANKETTE ÇARPICI SONUÇLAR

Wall Street Journal'ın anketine katılan ekonomistler, yüzde 63 ihtimalle ABD'nin önümüzdeki 12 ay içinde bir resesyona gireceğini ve işsizliğin önümüzdeki iki yılda büyüyeceğini öngördü. Ekonomistler ABD ekonomisinin 2023’ün ilk çeyreğinde yıllık yüzde 0,2, ikinci çeyreğinde yüzde 0,1 küçüleceğine kesin gözüyle bakıyor.

ABD eylül ayı tüketici enflasyonu yıllık bazda yüzde 8,2, aylık bazda yüzde 0,4 olarak gerçekleşti.

FAİZ İNDİRİMİ NE ZAMAN?

Aynı ankete katılan uzmanlara göre Fed'in faiz indirimi için en yakın tarih ise 2023'ün son çeyreği ve 2024'ün başı...

HERKES PARA KAYBETMEYE HAZIR OLSUN!

Ekonomiyle ilgili çarpıcı bir raporda Allianz’dan geldi. Şirketin yayınladığı resesyon raporu özetle şöyle diyor; hanehalkı reel bazda 2008'de yaşanan finansal krizden sonra en büyük kaybını yaşayacak ve herkes servetinin onda birini kaybedecek.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 61
  • Recep 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ümmetin kanını emen yamyamlar dünyada hiç bir varlık yokki ölmesin ölüm haktır bu gavur devletlerde o ailelerde öleçek ne Amerika ne İsrail nede Vatikan da paramparça olacaklar sonumuz hayır olsun
    Cevapla
  • harun fettah 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa sevdalıları vede amerikan sevdalıları düşünsün birgun bu süper güç aynı Osmanlı gibi batacaktir bunu yüce Allah verecek o süper güçlere yeryüzünde insan kanı akıtan ve İslam kanından beslenen kafirler batarsa onlar aynı mısır firavunu gibi secde edecekler ama çok geç kalacaklar şu anda dünyayı ateşe veren bir Amerika vede bir Avrupa tarihten silinecekler gibi görünüyorlar bir milleti yok etmek isteyen dünya bu acılara katlanmak zorunda kalacaklar buda pek uzaklarda değil yakındır sanki
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı batmadı,Müslüman Türk'ün Devleti hiç bir zaman batmaz,Allah'ın izni ve inâyeti ile 2023 yılında 10 Osmanlı Devleti gücünde yeni Türk Devleti kurulacak,Lâ Galibe İllâllah...
    Cevapla
  • Muazzez yilmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Fakirler birsey kaybetmez Allahı Teala ya inanır namaz kılar ibadetlerini yaparsa kul hakki yemezse Ahiret te Cennete hesap vermeden direk girerler zenginler mallarının kazancının tek tek hesabını verecekler o yüzden sen ibadetini yap Allahin emrini yerine getir gerisini Allaha bırak o herseyin en iyisini bilir
    Cevapla
  • muazzez yilmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Döktükleri her Müslüman kanında bütün kafirlerin Rabbım Kahrı perişan etsin Fırsat vermesin yaptıkları tuzak plan kendilerini çevirsin Allahim Amin Amin Amin bunun içinde bizim gerçek Müslüman gibi davranıp Allahı Tealanin emri olan namazı kilmamız gerekiyor Namaz dinin temeli günaha ısrar edersek Türkiye için hic iyi olmaz,
    Cevapla
  • Garip yolcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Namaz kılmakla her şeyin düzeleceğini size kim söylemiş Yüce Allah kitabımızda doğru olun ahlaklı olun hak hukuka riayet edin ve de ibadetlerimizi yanlız benim için yapın buyuruyor Sözüm onlara adam Namaz kılıyor hak hukuk tanımıyor devletten vergi kaçırıyor onun için önce Ahlak ve maneviyat
    Cevapla
  • Seyyah 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle