Gaziantep’te bir ilk! 3 katlı köprülü kavşakta sona gelindi

Gaziantep Şahinbey Belediyesi, kentin trafik akışını rahatlatacak 3 katlı köprülü kavşak için çalışmaları gece gündüz aralıksız sürdürüyor. Yeni projenin, 6 Kasım'da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılışı yapılacak.

GİRİŞ 17.10.2022 17:03 GÜNCELLEME 18.10.2022 09:17
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve kentin trafik akışını rahatlatacak 3 katlı köprülü kavşakta sona gelindi.

Gaziantep'te bir ilk olacak proje çevre dostu ve yakıt tasarrufu sağlamanın yanı sıra aynı zamanda sürücülere konforlu bir ulaşım da sağlayacak.

6 KASIM'DA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TARAFINDAN AÇILACAK

Üç katlı köprülü kavşak çalışmaları hakkında bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, şehrin trafiğini rahatlatacak olan projede sona geldiklerini söyleyerek projenin açılışının 6 Kasım'da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacağını duyurdu.


 

 

Tahmazoğlu, çalışmaları tüm hızı ile devam ettiğini ifade ederken “Yüzlerce personel ve iş makinaları gece gündüz demeden 7/24 çalışarak Yeşil Vadi Köprülü Kavşağı tamamlayıp, vatandaşlarımızın hizmetine sunmak için hummalı bir çalışma içerisindeler. Projenin yakın zaman içerisinde tamamlanacak olması bizleri heyecanlandırıyor. Yeşil Vadi Köprülü Kavşağı tamamlamak için azimle ve kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. Yolumuzun ve kavşağımızın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


 

TRAFİK SORUNU KALMAYACAK

Tahmazoğlu " Yeşilvadi Millet Bahçesi girişinden başlamak üzere havalimanı yoluna alternatif çevre yolu vazifesinde olan Yeşilvadi bulvarından devam ederek Güzelvadi Mahallesi'nden yoğun nüfuslu bölgeler olan Karataş ve Şahintepe mahallesine doğru uzanan akstır. Havalimanından gelip Düztepe, Güneş, Dumlupınar, Ertuğrul Gazi, İbni Sina Mahallerine ve daha birçok alana önemli bir alternatif yol görevini gören bir akstır. Akkent, Mavikent, Karataş Mahalleleri şehrin çalışan kısmının önemli bir bölümünü barındıran bölge olduğu için bu güzergahtaki trafik akışkanlığını sağlamak için önemli bir yere sahiptir. Proje bittiğinde Karataş, Akkent - şehir merkezi arasında trafik sorunu kalmayacak" dedi.


GAZİANTEP'TE BİR İLK

Gaziantep'te ilk kez yapılacak olan 3 katlı köprülü kavşağın 1 yıldan kısa bir sürede sona gelindiğini açıklayan Tahmazoğlu, "Bu köprülü kavşağımız tamamlandığı zaman Özdemirbey Caddesi'nden Karataş'a çıkışta herhangi bir trafik ışığına takılmadan direkt viyadükten geçecek. Böylece transit bir geçiş sağlamış olacağız. Yeşilvadi Bulvarı'nı kullananlar battı-çıktı ile yola devam edecekler. Dönüş yapmak isteyenlerde orta kattaki kavşağı kullanacak. Üç katlı büyük bir kavşak olacak. Tabi ki bağlantı yollarıyla yaklaşık 4 kilometre asfalt yapacağız. Yolun devamında Akkent'te de bir kavşak yapacağız. Görüntüsü ve kullanımı açısından Gaziantep'e yakışır 3 katlı bir köprülü kavşak yapacağız" dedi.

BELEDİYE KAYNAKLARI KULLANILDI

Tahmazoğlu "Yapılan projenin 200 milyon kiralık bir maliyeti var. Tamamen belediye bütçemizden karşılanıyor. Böyle bir kavşağa bölgede ihtiyaç vardı. Zamandan, yakıttan kazanmış olacağız. 5 milyon kilogramdan fazla demir kullanılacak kavşak inşaatında günde 3 vardiya halinde 230 kişi ve 95 iş makinesi çalışıyor. İnşallah bittiği zaman vatandaşlarımız pırıl pırıl bir yoldan geçmiş olacak. Şimdiden Gaziantep'imize hayırlı olsun" dedi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 66
  • Kazım 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Köprülü kavşağın hemen yanında bizim bina var Nefes konutları lağım kokusundan geçilmiyor belediye bir şey yapmıyor bin defa yazdım ilgilenen yok
    Cevapla
  • mehmet resit aslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Gaziantep büyükşehir belediye başkanı olursun inşaallah
    Cevapla
  • Selim çabuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle Gaziantep için hayırlı olsun başkana teşekkür ediyorum değerli yorumcular bakıyorum yorumların çoğu sitem yargılama arkadaşlar ben Brezilya'da yaşıyorum bu memleket gibisin yok bütün Türkiye bizim memleket cennet gibi memleket her türlü hizmet var kimin yaptığı önemli değil memleket için yapılmış yolları hastaneleri okulları hepsi bizim için yapılmış burası sözde bir Avrupa ülkesi ama size yemin ediyorum şehirler arası yolları bile sadece iki şerit bir geliş bir gidiş hastaneler aynı şekilde herşey paralı onun için bu memleketin kıymetini bilin Allah emanet olun
    Cevapla
  • Hüseyin örnek 1 yıl önce Şikayet Et
    Elinize sağlık çok güzel bir iş başardınız Antep tarihi sizden mutlaka bahsedecek
    Cevapla
  • İbrahim karaoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Başkanım elinize sağlık sahinbeyimize hayırlı olsun inşallah kazasız belasız kullanma dileğiyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle