Yeni tercih Türkiye! SİHA ihalesini TUSAŞ kazandı

Türk savunma sanayii ürünleri, dünyada yeni başarılar elde ediyor. TUSAŞ, Malezya'da düzenlenen SİHA ihalesinde Çinli rakiplerini geride bıraktı. Çin SİHA'ları kullanan ülkeler artık Türk SİHA'larına yönelmiş durumda.

GİRİŞ 17.10.2022 16:57 GÜNCELLEME 18.10.2022 09:05
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

Malezya Savunma Bakanı Hishammuddin Hüseyin, SİHA alımı için düzenlenen ihaleyi Türk Havacılık ve Uzay Sanayi TUSAŞ'ın kazandığını duyurdu.

TUSAŞ, iki Çinli SİHA firmasının da arasında bulunduğu rakiplerini geride bırakmayı başardı. Türk SİHA'larının performansları Çin'de de yakından takip ediliyor.

Geçen aylarda Çin televizyonunda yayınlanan bir programda, Selçuk Bayraktar bir dahi ve Türk ''Steve Jobs'' olarak tanıtılmıştı.

YENİ TERCİH TÜRKİYE

TRT Haber'de yer alan habere göre uzmanlar, daha önce Çin SİHA'ları kullanan ülkelerin artık tercihlerini Türkiye’den yana kullanabileceğini vurguluyor.

Malezya'da yaşayan gazeteci Marhalim Abas, "Muharebe sahasında kullanılan Çin SİHA'ları beklentileri karşılayamadı" dedi, Türk SİHA'larının kabiliyetlerine dikkati çekti.

Küresel SİHA piyasasının bu yıl yaklaşık 12 milyar, 2029'daysa 30 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

KAYNAK: TRT HABER
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 109
  • Alperen Nokta 1 yıl önce Şikayet Et
    İçimde biriken hasreti İHA nin kazanmasıyla uluslararası büyük bir başarının hazzını yaşıyoruz. Cenaballah sizlerden Razı olsun. Anan Atan Nur içinde yatsın. Sağolun Varolun. Selâm ve dua ile.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    keşke
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    keşke heykel ihalesine de gireydik ibb-chap kesin ihaleyi alırdı romayı sollardı
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    iyki varsınız allaha emanet ediyorum Haydar ÇELiK Teşekkür ederim başarılar diliyorum Haydar ÇELİK
    Cevapla
  • Yolcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyvallah Haydar abi
    Cevapla
  • MaviGökyüzü 1 yıl önce Şikayet Et
    Dualarımız; Ülkemiz için gece gündüz Çalışanlara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle