KartalDernek tarafından düzenlenen "Zirve Kartal: Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi'nde Haber7'ye açıklamalarda bulunan Selçuk Bayraktar, Kızılelma insansız savaş uçağı için heyecanlandıran açıklamalarda bulundu. Bayraktar, 'Yeni bir serüvenimizin başladığı gün olacak' dedi.

İşte Bayraktar'ın o açıklamaları;

Girişimcilik rüzgarının lise seviyesine kadar inmiş olması, gerçekleştirilen Milli Teknoloji hamlesi vizyonu açısından çok önemli.

Kızılelma’nın ilk uçuşu aslında yeni bir serüvenimizin başladığı gün. İnsansız savaş uçakları döneminin ülkemiz için açıldığı gün. Kızılelma, sürekli gelişecek ilk uçuşu ile her şey bitmiyor. Akıncı’da da böyle oldu.

Kızılelma insansız savaş uçağı olması nedeniyle biraz daha geleceği barındırdığından o çok daha ilerlemesi gereken bir platform. Özellikle 4. Nesil, 5. Nesil insanlı savaş uçaklarıyla muharebe edebilecek kabiliyete gelmesi yıllar alır. Yeni teknolojik kırılımlar gerektirecektir ama Kızılelma tamda ismi gibi bütün bu ruhu barındırıyor. Bizim 20 senelik hayalimiz…

Bizler için anlam olarak çok büyük bir adım. Türkiye için artık insansız savaş uçağı dönemi başlamış oluyor. Artık biz de dünyadaki sınırlı sayıdaki ülkeler arasındayız.

Yorumlar 84 Yorum Var
  • Hamidiye Süvarisi 26.10.2022 14:20
    Helal olsun emeği geçen herkese.
  • Osmanlı 26.10.2022 10:24
    En çok korktuğum elektronik harp. Savaşta uydularla bağlantılarımızı kesin keser düşman. Müdahale edemeyecekleri sistemler gelistirmeliyiz. Uçaklarımıza füzelerimize tüm silah sistemlerimize saldıracaklar susturmak için. Şeytanın aklına gelmeyecek sistemler gelistirmeliyiz. Rabbim son kalemiz yurdumuz yuvamız Türkiye yi korusun.
  • İhsan 26.10.2022 08:17
    Çalışkan Ahlaklı vatansever gençler her yerde başarılılar maşallah. Selçuk abimiz onlar için kutup oluyor. Bu ümmet için Bayrak düştüğü yerden Türkiye'm den tekrar yükselecek inşallah. Daha karmaşık teknolojiler yapılsın ve korunsun bu sistemler.
  • BAYRAKLI 17.10.2022 23:44
    Maşallah
  • Misafir 17.10.2022 23:09
    Allah sizleri korusun,vatan hainleri çatlasın,inş.hep hüsrana uğrasınlar
Daha fazla yorum görüntüle