Mekke ve Medine'nin tüm bakır ürünleri Yozgat’ta üretiliyor

Yozgat’ta bakırdan dekoratif ürünler imal eden bir firma, Medine’de Mescid-i Nebevi’deki aydınlatmaların tamamını, Mekke’de ise saray kapıları, korkulukları, duvar ve tavan süslemelerini üreterek kutsal topraklara ihraç ediyor.

Mekke ve Medine'nin tüm bakır ürünleri Yozgat’ta üretiliyor
Mekke ve Medine'nin tüm bakır ürünleri Yozgat’ta üretiliyor
GİRİŞ 17.10.2022 01:24 GÜNCELLEME 17.10.2022 01:24
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde faaliyet gösteren bir firma, dekorasyon ve el sanatları ağırlıklı olmak üzere bakırdan banyo küveti, mutfak ve bahçelere süs eşyaları imal ediyor.

Firma, başta kutsal topraklar Mekke ve Medine olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri ile İngiltere, Almanya ve Fransa gibi birçok Avrupa ülkesine ürünlerini ihraç ediyor. Ürünlerin büyük ilgi gördüğü ABD ve Avrupa ülkelerinde en çok banyo küveti ve lavabosu, mutfak, bahçe dekorasyon ürünleri, mangal ve sulak gibi ürünler talep ediliyor.

Medine’de ise Mescid-i Nebevi’deki aydınlatmaların tamamı, Mekke’de saray kapıları, korkulukları, duvar ve tavan süslemeleri Boğazlıyan ilçesinde üretilerek kutsal topraklara gönderiliyor. İlçe ekonomisine katkıda bulunan firmada 60 işçi çalışıyor.

Fabrika çalışanlarından Mehmet Akbaba, “Bu fabrikada bakır üretiyoruz ve yurt dışına gönderiyoruz. Bakırdan küvetler, saksılar yapıyoruz. Geçimimizi buradan sağlıyoruz. Ürettiğimiz ürünler yurt dışına ihraç oluyor” dedi.

Firmanın işletme müdürü Adnan Karamıstıkoğlu ise, 2000 yılından itibaren bakır, pirinç ve paslanmaz alüminyumdan 3 bin 500 civarında farklı ürün imal ettiklerini söyleyerek, “Son yıllarda banyo küvetleri, banyo lavaboları, mangallar, sulaklar ve kuş evleri gibi ürünler imal etmekteyiz. İmal ettiğimiz ürünleri başta Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Almanya ve Fransa’ya, zaman zaman Uzakdoğu’ya yaptığımız projeler de oluyor. Uzakdoğu’ya, Mekke ve Medine’ye ürünler imal ederek ihracatını gerçekleştirdik. Mescid-i Nebevi alanındaki şemsiyeli sütunların altındaki aydınlatmaların tamamını buradan ihracat etmenin gururunu yaşıyoruz. Mekke’de saray kapıları, korkulukları, duvar süslemeleri, tavan süslemeleri, bunların ihracatını da gerçekleştirdik. Bakır işinde 60 çalışan personelimiz var. Yıllık 80-100 ton civarında bir işleme kapasitemiz var. Sosyal bir vazifeyi yerine getirmiş oluyoruz. Ülke ekonomisine de büyük katkılarımız oluyor. Sonuçta ihracat yapıyoruz. Ülkenin kalkınabilmesi için de ihracatın çok önemli olduğunu biliyoruz” şeklinde konuştu.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu ÜRETEN TÜRKİYE.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun hemşehrim
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun, Rabbim rızkınızı her daim bol ve bereketli eylesin..
    Cevapla