EYT düzenlemesinde artık sona gelindi. Milyonlarca kişi düzenlemenin Meclis’e gelmesini bekliyor. Bunun için temas trafiği hayli yoğunlaştı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Deneği Başkanı Nalan Esmeray ve beraberindeki heyet Mecliste temaslarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüşen Esmeray, "Kendisi bize bu dosya bu ay kapanacak dedi" ifadelerini kullandı.

Milyonlarca kişinin beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasında sona gelinirken temaslar da sıklaştı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Deneği Başkanı Nalan Esmeray ve beraberindeki heyet Meclis'te MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay ve AK Parti Grup Başkanvekili M. Emin Akbaşoğlu ile temaslarda bulundu. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de kısa bir görüşme fırsatı yakaladıklarını belirten Nalan Esmeray, görüşmelerin detaylarını TGRT Haber’de paylaştı.

"BU DOSYA KAPANACAK"

"Aralık ayı inşallah mağduriyetin yaşandığı son ay olacak” diyen Esmeray, isteğimiz yeni mağduriyetlere yol açmayan bir teklif hazırlanması olduğunu söyledi. “Sayın Bakanımız Vedat Bilgin, yaş şartı olsun, prim günü olsun, yıl şartı olsun hiçbir söyleme itibar edilmemesini bizden rica etmişti” diyen Esmeray, şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanının, Sayın Devlet Bahçelinin ve Sayın Başkanvekillerinin bizlere söylediği 99 öncesi defter tamamen kapanacak. İnşallah bu defter kapanacak, inşallah aralık ayı mağduriyetin yaşandığı son ay olacak. Cumartesi günü de Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kısa bir görüşmemiz oldu. Topyekun yani Bağkur, staj, askerlik borçlanması, subaylarımızın sivil borçlanması, 3600, GSS mağduriyetlerini kapsayan bir çözüm istediğimizi dile getirdik. Kendisinin de bu dosya Aralık ayında kapanacak demesine bire bir şahit olduk.”

EYT YASASI KİMLERİ KAPSAYACAK

Şu anki taslağa göre EYT düzenlemesi 8 Eylül 1999 tarihinden önce ilk kez sigortalı olarak çalışmaya başlayan kişileri kapsayacak. 25 yılını dolduran erkeklerle, 20 yılını dolduran kadınlar pirim koşullarını da sağlıyorsa yaş koşulu aranmaksızın emekli olabilecek. Bu değişiklikle birlikte 1,5 milyon kişi emekli olacak. Düzenlemede kadınlara doğum borçlanması imkanı getirilerek ayrıca avantaj sağlanması planlanıyor. 

Yorumlar 10 Yorum Var
  • Recep 17.10.2022 02:27
    STAJ sigorta başlangıcı olsun
  • Vurucu 14.10.2022 09:41
    kan emiciler eyt nin başkanı bile varmış vampirler
  • Celal 14.10.2022 09:23
    Kimse eyt yi babasının hayrına vermiyor. insanlar çalıştığının karşılığında devlete her ay prim yatırdı ve karşılığını alacak! 85 milyonda dahil kimse kusura bakmasın. kimsenin eyt lilere kötü söylemeye hakkı yok. insanlar yıllarca ödediği paranın karşılığını alacak! bu haktır ve inşallah 1 ocak tan sonra emekli maaşlarını almaya başlayacak eyt liler.
  • ali 14.10.2022 08:58
    EYT bir hak değildir. Güçlünün hak sandığıdır...Çalışmak neden kötü..
  • çal bağlamayı 14.10.2022 08:07
    veryesin ser yatsın yan gel yat osman umurumdamı bu dünya avantayı severiz diyosun suyundanda koy
Daha fazla yorum görüntüle