Motorine 2 lira 13 kuruşluk indirim geldi

Arka arkaya gelen zamların ardından litre fiyatı tekrardan 30 TL'ye yaklaşan motorine, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 2 lira 13 kuruşluk indirim geldi. Motorinin litresi 26 lira seviyesine geriledi.

GİRİŞ 12.10.2022 13:53 GÜNCELLEME 13.10.2022 14:04
Bu Habere 177 Yorum Yapılmış

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.

BENZİN VE MOTORİNDE İNDİRİM VAR MI?

Motorin grubuna 13 Ekim Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere 2,13 TL indirim geldi. Motorinin litresi 26 lira seviyesine geriledi.

"İNDİRİMLER ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE DE DEVAM EDEBİLİR"

Sektör kaynakları brent petrolün varilinin 95 dolara kadar düştüğünü, motorinin tonunda da yüzde 5'lik bir düşüş olduğunu belirterek, "Dolar kuru artmazsa, petrolde ve ürün fiyatında düşüş bir miktar daha devam ederse önümüzdeki günlerde indirim gündeme gelebilir" dedi.

OPEC'ten petrol üretimini azaltma kararı: ABD'den sert tepkiOPEC'ten petrol üretimini azaltma kararı: ABD'den sert tepki

ABD'nin 'ilişkileri gözden geçirme' kararı sonrası Suudi Arabistan'dan jet açıklama!ABD'nin 'ilişkileri gözden geçirme' kararı sonrası Suudi Arabistan'dan jet açıklama!

DÜNYADA PETROL KAVGASI YAŞANIYOR

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun enerji ve petrol bakanları, günlük petrol üretimini kasım ayından itibaren 2 milyon varil azaltma kararı almıştı. Bu karara sert tepki gösteren ABD Başkanı Joe Biden'ı, Suudi Arabistan ile OPEC ülkelerinin aldığı bu kararın, siyasi olduğunu ve Rusya'nın işine yaradığını söylemişti. Riyad yönetimi ise, kararın siyasi değil ekonomik olduğunu belirtti.

KAYNAK: NTV - HABERTÜRK
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 177
  • Murat11 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika da, japonyada, Almanya'da, kuyruklar fizana vardı, halk akaryakıt bulamayıp, Ölüyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Zam anında geliyor.İndirim ise gelene kadar tekrar zam geliyor
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir ay kontak kapatabilsek birdaha cesaret edemezler haksiz hukuksuz yaptiklari zamminazbir kismini dusurduler
    Cevapla
  • Ali hiracal 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de ucuz ne varki.yakit ucuz olsun almiyacaksinki mal ellerinde kaldın tabiki zor
    Cevapla
  • serat 1 yıl önce Şikayet Et
    neden indirim yapılıyor az bekleselerdi belki yeniden fiyatlar yukselirdi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle