Küresel piyasalar ABD istihdam verilerine odaklandı

ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin hız kesmesi öngörülse de, bu yavaşlamanın Fed’i sıkılaştırma politikasından döndürmesi beklenmiyor.

Küresel piyasalar ABD istihdam verilerine odaklandı
Küresel piyasalar ABD istihdam verilerine odaklandı
GİRİŞ 07.10.2022 09:03 GÜNCELLEME 07.10.2022 09:03

Küresel piyasalar ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verilerini bekliyor ancak öncesinde teknoloji şirketlerinden gelen zayıf bilançoların etkileri hissediliyor.

Samsung Electronics Co. kârının 2019’dan bu yana ilk kez düştüğünü açıkladı. Şirketin operasyonel karı eylülde sona eren üç aylık dönemde yüzde 32 düşüşle 7,7 milyar dolara indi.

Çip üreticisi Advanced Micro Devices Inc.’in (AMD) öncü üçüncü çeyrek hasılat verisi de tahminlerin $1 milyar altında kalırken, şirketin hissesi ABD vadeli işlemlerinde düşüş kaydetti. AMD zayıf sonuçları, kişisel bilgisayar pazarındaki zayıflığa bağladı. AMD ile diğer çip üreticileri Nvidia Corp., Intel Corp. ve Microchip Technology Inc. yüzde 2’nin üzerinde düşüş kaydederken, bilgisayar üreticileri HP Inc. ve Dell Technologies Inc. hisseleri de geriledi.

Perşembe günü Wall Street endeksleri gün içindeki en düşük seviyelerine yakın kapanışlar gerçekleştirdi. S&P 500 yüzde 1,02, Nasdaq 100 yüzde 0,76 geriledi. Vadeli işlemlerde düşüş sürüyor. Asya endeksleri de teknoloji hisseleri öncülüğünde geriliyor. MSCI Asya Pasifik Endeksi üç günlük yükselişin ardından ilk kez ekside.

Japon Nikkei 225 yüzde 0,78, Hong Kong Hang Seng yüzde 1,29, Güney Kore Kospi yüzde 0,27 düşüyor. Çin piyasaları bugün de tatilde. Petrol fiyatları bu haftaki OPEC+ kararı sonrası, altının onsu da bugünkü ABD tarım dışı istihdam verisi öncesi Mart'tan bu yana en büyük haftalık yükselişine hazırlanıyor. ABD 10 yıllık tahvil getirisi yatay.

Bloomberg Dolar Endeksi Perşembe günü yaşanan yüzde 0,73’lük yükselişin ardından sakin.

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt