Uygun fiyatlı arpa ve mısır satışları tekrar başlıyor

Bakan Nebati, et ve süt üreticilerimizin maliyetlerinin azaltılmasını teminen Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından uygun fiyatlı arpa ve mısır satışının tekrar başlanacağını duyurdu. Gıda Komitesi tarladan sofraya tüm aşamaları analiz edecek.

Uygun fiyatlı arpa ve mısır satışları tekrar başlıyor
Uygun fiyatlı arpa ve mısır satışları tekrar başlıyor
GİRİŞ 06.10.2022 09:22 GÜNCELLEME 06.10.2022 09:27
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantımızı Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Vahit Kirişci, Ticaret Bakanımız Sn. Mehmet Muş ve komite üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirdik. Toplantı kapsamında, et ve süt üreticilerimizin maliyetlerinin azaltılmasını teminen Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından uygun fiyatlı arpa ve mısır satışının tekrar başlaması kararlaştırılmış ve alınabilecek ilave tedbirler değerlendirilmiştir" ifadelerinde bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıklaması şöyle:

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi (Komite) Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Dr. Nureddin NEBATİ'nin ev sahipliğinde; Tarım ve Orman Bakanı Sayın Prof. Dr. Vahit KİRİŞCİ, Ticaret Bakanı Sayın Mehmet MUŞ, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Sayın İbrahim ŞENEL ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Sayın Prof. Dr. Şahap KAVCIOĞLU'nun katılımıyla toplanmıştır.

Toplantıda, Komitenin aldığı önceki kararlardaki gelinen aşama değerlendirilmiş ve yapılan çalışmalar hakkında Komite bilgilendirilmiştir. Ayrıca, çiğ süt ve kırmızı et başta olmak üzere gıda ve tarım ürünlerinin yurt içi ve yurt dışı arz ve fiyatlarına ilişkin son dönemdeki gelişmeler analiz edilmiştir. Üretici ve hal fiyatları ile perakende fiyatları arasındaki farkın nedenlerini araştırmak için daha önce kurulan alt komitenin çalışma kapsamı genişletilmiştir.

Buna göre, Gıda ve tarımsal ürünlerin arz ve talep durumu, fire oranı, lojistik süreci ve fiyat gelişmeleri de dikkate alınarak tarladan sofraya kadar tüm aşamaları analiz edilecek ve gerekli çalışmalar ivedilikle hayata geçirilecektir. Kent tarımının yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar hızlandırılacaktır. Ayrıca, et ve süt üreticilerimizin maliyetlerinin azaltılmasını teminen Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından uygun fiyatlı arpa ve mısır satışının tekrar başlaması kararlaştırılmış ve alınabilecek ilave tedbirler değerlendirilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Yem fabrikası ucuz aldım hammaddeyi deyip ucuz yem mi verecek...Senet aldın mı ellerinden...
    Cevapla
  • cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Et ve Süt ürünlerinin ucuzlaması isteniyorsa besicilik tekrar doğuya kaydırılmalı geniş meralarda bedava yayılacak 7-8 ay masraflar oldukça dişik olacak 4-5 ay beslenecek maliyetler düşer batıda 12 ay içeride satın alma yemle besi ucuz olmaz imkanı yok
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    uygun fiyat dediğin nedir 2.3.4.5 kaç.
    Cevapla
  • talip 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş üreticiden ziyade araya giren asalakların fiyatlara olan etkilerini kırmak lazım. Vampirleri hallederseniz sorun çözülecek ama onlara gık diyen yok.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İsterseniz bedava verin yine zam yaparlar doyumsuzlat
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    ahmet bu durumda senin gözün aç görünüyor.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Madem senin gözün tok, çiftçi, besici ol da ense tıraşını görelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle