Karadeniz gazında kritik gelişme! İstanbul Boğazı'na geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğalgaz depolama tesislerinin tam kapasite doluluğa ulaştığını açıkladı.

GİRİŞ 30.09.2022 12:52 GÜNCELLEME 30.09.2022 16:13
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, enerji koordinasyon toplantısına katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz Gaz Sahası'nda kabloları denizin tabanına döşeyecek geminin İstanbul Boğazı'na geldiğini açıkladı.

Buradaki konuşmasında, Karadeniz Gaz Sahası'nda kablo döşeyecek geminin İstanbul'a geldiğini şu sözlerle duyurdu:

"Elimizde mega projeler var. Vatandaşımızı doğrudan ilgilendirecek projelerin başında da Sakarya Gaz Sahası'nda üreteceğimiz gazı sizlerle buluşturmak. Niyetimiz 2023'ün ilk çeyreğinde o gazı sizlerle buluşturmak. Sahada 8 bin kişi çalışıyor.

30 tane gemi, en az 7-8 helikopterin çalışması var. Bugün de Karadeniz Gaz Sahasındaki üretimi kontrol edecek olan gemi, İstanbul Boğazı'na geldi. 6 bin tane birimi eş güdümlü olarak yürütüyoruz. Tüm gayretimiz doğal gazı milletimizle buluşturmak."

Tam 6 bin iş kalemini eş güdümlü yürüttüklerini dile getiren Dönmez, "Dünyanın en büyük doğal gaz projelerinden biri, dünyanın en zor projelerinden biri alanında. Bunu ben değil, bizzat o projede çalışan yerli ve yabancı uzmanların ifadesi olarak sizlere aktarıyorum. Tüm gayretimiz hasretle milletimizin yıllardır beklediği doğal gazı onlarla buluşturmak." diye konuştu.

"GAZ DEPOSU TAM DOLU VAZİYETTE KIŞA GİRİYORUZ''

Dönmez, doğal gazla ilgili Avrupa'da yaşananlara ve kendilerinin aldığı tedbirlere değinerek, 2 yıl önce başlattıkları çalışmayla Silivri'deki doğal gaz yeraltı deposunun kapasitesini artırma kararı aldıklarını anlattı.

Deponun kapasitesini 3,2 milyar metreküpten 4,6 milyar metreküpe genişletme çalışmasında sona gelindiğini belirten Dönmez, "Şu anda Silivri'deki yeraltı gaz deposu tam dolu vaziyette. Kışa giriyoruz. Tuz Gölü'ndeki depomuzda 1,2 milyar metreküplük bir rezervimiz, depolama alanımız vardı. Onu yine aynı şekilde yaz aylarında tam doldurduk. Orada da yine kapasite genişletme çalışmaları devam ediyor ama oradaki çalışmalarımız 2 yıl kadar daha sürecek. Çok daha büyük bir projeden bahsediyoruz. Yaklaşık 5,4 milyar metreküplük depolama rezervine ulaşmış olacağız." ifadelerini kullandı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 71
  • Reis 29 1 yıl önce Şikayet Et
    Gaz petrol doğal kaynaklar daha ellenmemiş madenler yarınlara daha güçlü Türkiye için reis destek verin
    Cevapla
  • hadi 1 yıl önce Şikayet Et
    o gazi sanayide kullanalim en azinda ihracatimiz artara bu millete ne kadar bedeva gaz versen yine yaranamazsin
    Cevapla
  • emre19 1 yıl önce Şikayet Et
    Maasallah,gemilerimiz hizir gibi yetisti. Bir Rusya degil dunya savasa girse turkiye evel Allah hic etkilenmez ulke dedigin basiretli olmalidir bir ters ruzgarla yerle yeksan olmamalidir.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıç kuşananındır... Liyakat çok önemli...Devlet yönetiminde geleceği görüp ona göre tedbirler alınmalıdır... Tıpkı şimdi olduğu gibi...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Cimer e yaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle