ECB Başkanı Lagarde'den faiz mesajı

ECB Başkanı Lagarde, zayıf büyümeye göze alarak, enflasyonu kontrol altına almak için faizleri artırmaya devam etmeleri gerektiğini söyledi.

ECB Başkanı Lagarde'den faiz mesajı
ECB Başkanı Lagarde'den faiz mesajı
GİRİŞ 28.09.2022 11:15 GÜNCELLEME 28.09.2022 14:24

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'dan faiz açıklaması geldi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, ECB'nin sıkı para politikasının büyümeyi zayıflatmasına rağmen enflasyonu kontrol altına almak için faizleri artırmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

Lagarde "Enflasyonu orta vadedi yüzde 2 seviyesine geri döndürmeliyiz ve bunun için ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Şu anda yapmamız gereken faizleri önümüzdeki birkaç toplantıda artırmaya devam etmek" dedi.

Lagarde ilk hedefin ekonomik büyümeyi desteklemeyen ya da küçülmeye neden olmayan nötr faiz seviyesine ulaşmak olduğunu söyledi.

Avrupa Merkez Bankası, bu ayki toplantısında politika faizini 24 yıllık tarihinde ilk kez 75 baz puan artışla yüzde 1,25'e yükseltmişti.

Euro Bölgesi’nde, ağustosta yıllık enflasyon enerji fiyatlarındaki yükselişin etkisiyle yüzde 9,1'e çıkarak rekor kırdı. Enflasyon 15 AB ülkesinde çift hanede.

KAYNAK: REUTERS
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.