Otomotiv ve konutta fiyatlar düştü, piyasa normale dönüyor

Son yıllarda fırsatçıların oyun alanı haline gelen otomotiv ve konut sektörü normale dönüyor. Alınan önlemler sonrasında fiyatlar düştü.

GİRİŞ 27.09.2022 07:11 GÜNCELLEME 27.09.2022 09:04
Bu Habere 183 Yorum Yapılmış

Hükûmetin aldığı tedbirler neticesinde her iki sektörde de fiyatlar gevşemeye başladı. Sosyal konut projesinin açıklamasıyla vatandaşlar konut alımlarında beklemeye geçti. Kirada yüzde 25’lik zam sınırı da fiyat artışlarını sınırladı. Durum böyle olunca konut fiyatlarındaki köpük erimeye başladı. Aynı durum otomobil satışlarında da görüldü. Çip krizinin normale dönmesi ve Avrupa’dan gelen araçlardaki artış bayilerdeki bekleme sürelerini 3 aydan 3 haftaya düşürdü. 

Sıfır araç satışında 6 ay ve 6 bin kilometre şartı ile stoklarda bekleyen araçlar da piyasaya sürüldü. Pazarda araç bollaşınca fiyatlar otomatik olarak düşmeye başladı. 

Otomobilde ÖTV indirim beklentisi de vatandaşı durdurdu. Bekle-gör politikası izleyen otomobil alıcıları, piyasada durgunluğa neden oldu. İstoç’ta galericilik yapan Ramazan Duymaz “Bayilerde araba var. Ayrıca vatandaş ÖTV indirimi gelecek diye beklemeye geçti. Geçen aya göre ikinci el otomobil fiyatları yüzde 10-15 düştü. Alıcılar hâlâ düşeceğini düşünüyor ve alım yapmıyor” dedi.

TOGG 900 BİN TL'NİN ALTINDA SATILABİLİR

Yerli elektrikli otomobil Togg gün sayıyor. Togg’un ortaklarından Anadolu Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan aracı yüzde 7 ÖTV dilimine sokma hedefleri olduğunu ifade etti. Yüzde 7 ÖTV dilimi, aracın 800- 900 bin TL olacağı anlamına geliyor.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 183
  • Kul Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Az sabredin birazda şükredin sabırsızlık şunun sirasinda kaç yıl ömrümüz kaldı ölünce cennette evinizde olur arabanızda ama sabrederseniz haa buradami o çok zor hatta imkansız siz isyan etmeden sabır ve şükür ile ölümü bekleyin en iyisi
    Cevapla
  • İsa 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar güzel haberler veriyorsunuz hergun bir müjde ama altı boş konut fiyatları düşmüş geçen yıl 700 bin lira olan daire 3 milyon olmuş düştü öylemi biraz destekli atın Allah aşkına
    Cevapla
  • Mart 1 yıl önce Şikayet Et
    Sende haklısın ama boş
    Cevapla
  • Adsız memur 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben memur Togg alacak. Ya bir hesap yapın mantıklımı? Yemeden içmesem tek kişi kazandığımın hepsini versem en az 8 yıl Togg a çalış. Ev konusunu açmıyorum bile. Evlilik zaten olamaz.
    Cevapla
  • Ülkemiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüvtürk bünyesinde ,satılacak aracın kilometresi düşük bir ücret karşılığı doğru belirlenip satılırsa ve bu mecbur tutulursa aldatmalar engellenmiş olur. Duyumlara göre notere gidip kilometreyi yüksek söyleyenler var.
    Cevapla
  • Serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizede gösterin düşeni.kör sağır oldum herhalde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle