Batı tahtından oldu! Kıtaya imzamızı attık: Umudumuz Türkiye

Türkiye kazan-kazan ilişkisi bağlamında Afrika kaynaklarının bölge yararına kullanılması gerektiğini düşünüyor ve iş birlikleri gerçekleştiriyor.

Batı tahtından oldu! Kıtaya imzamızı attık: Umudumuz Türkiye
Batı tahtından oldu! Kıtaya imzamızı attık: Umudumuz Türkiye
GİRİŞ 25.09.2022 12:45 GÜNCELLEME 25.09.2022 17:26
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Güney Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Majok Guandong, Türkiye'nin Afrika açılımını ve ülkesinin Türkiye'den beklentilerini değerlendirdi.

Türkiye'nin Güney Sudan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkelerden birisi olmasından dolayı teşekkür eden Guandong, Türkiye'nin barışa destek olarak aynı zamanda orduya askeri üniforma sağladığını belirtti.

Askeri açıdan iş birliğinin başlangıç olduğunun altını çizen Guandong, yeni iş birliklerinin devam edeceğini vurguladı. Guandong, Türkiye'nin en iyi mühendislik şirketlerine sahip olduğunu söyleyerek, "Altyapımızı geliştirmemize yardımcı olacak bir stratejimiz var. Demiryolları açısından, yollar açısından. Ayrıca çok fazla vahşi yaşamımız var, ancak altyapımız az, bunun için az otelimiz var. Türkiye'nin otelcilik sektöründe Güney Sudan'a yardım etmesi bizi mutlu ediyor. Aynı zamanda Türkiye'deki üniversitelerdeki öğrencilerimize burs verilmesi de bizi mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk rolüne de değinen Guandong, "Rusya ve Ukrayna'yı dünyaya gıda tedarik etmeye ikna etmek günümüz dünyasında muazzam önemli bir rol" dedi.

"KAZAN-KAZAN İSTİYORUZ"

Guandong, Afrika'nın geleceğin kıtası olduğunu belirterek, "Afrika, kültürel topraklar açısından, hayvansal üretim açısından ve tüm bunlar açısından dünyanın mineral açısından yararlanabileceği doğal kaynaktır. Bugün tüm dünya, geleceği olan tek kıta olarak Afrika'ya bakıyor. Avrupa ve Asya'da sanayileşmiş bir toplum olmasına rağmen yine de Afrika'dan gelen hammaddelere ihtiyaçları vardır. Ama Afrikalı olarak olaylara farklı bakıyoruz, kazan-kazan istiyoruz" diye konuştu.

"AFRİKALILAR OLARAK KENDİ ARAMIZDAKİ İŞ BİRLİĞİMİZDE DURMAK İSTİYORUZ"

Şu anda Afrika Kıtasal Serbest Ticaret Bölgesi Anlaşması'na sahip olduklarını söyleyen Guandong, "Afrikalılar olarak kendi aramızdaki iş birliğimizde durmak istiyoruz. Ondan sonra dünyanın diğer bölgeleriyle iş birliği yapabiliriz. Türkiye hükümetinden de memnunuz. Bu Afrika Serbest Ticaret Bölgesi'ni geliştirmemizde bize yardım edeceklerine söz verdiler" açıklamasında bulundu.

"UMUDUMUZ, TÜRKİYE GİBİ BİZİMLE İŞ BİRLİĞİ YAPACAK ÜLKELERİN OLMASI"

Afrika'nın dünyanın en eski kıtası olduğunu hatırlatan Guandong, "Umudumuz, Türkiye gibi bizimle iş birliği yapacak ülkelerin olması. Afrika'nın büyük bir sanayi ülkesine ulaşması, Afrika halkına yardım edilmesi için" açıklamasında bulundu.

KAYNAK: İHA
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 31
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Vahsi bati bu duruma cok kizacak katliamla karsilik verecek bati tehlikeli insanlar iclerinde yasiyoruz saldirilar gün gectikce artiyor polis bizi korumuyor yahudilerin basina gelen bizimde basimiza gelecek ve kimse bize yardim edemeyecek Allah sonumuzu hayir eylesin cok tehlikeli durumdan geciyoruz bunlar adami canli canli yakar
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakın işte başarı budur ve bunun MİMARI da Sayın Recep Tayyip ERDOĞANDIR. Sağ olsun var olsun....
    Cevapla
  • Murat Demir 1 yıl önce Şikayet Et
    Afrikada 1 milyon cinli var..bizim daha fazla oraya odaklanmamiz lazim.
    Cevapla
  • Emekli ve Kızgın 1 yıl önce Şikayet Et
    Majok Guandong bu adamın adı çince sudanı çinliler ne zaman sömürge yaptılar hayret
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde ki laik kemalist islam düşmanları bizi 100 yıldır engelliyor. İslam beldeleriyle bağımızı kesti ismet ittihat terakki hainleri ama bir devrin sonu ne chpkk ne fransa ingiliz kafiri önümüzde engel artık geliyoruz Allahın izniyle. chpkk hainlerini ülkeden defetttik mi tamamdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle